IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google hamarosan boltot csinálhat a YouTube-ból is

A keresőóriás azt szeretné, ha a videós oldalon is lenne lehetőség a direkt vásárlásokra.

A YouTube hatalmas utat járt be az elmúlt 15 évben. Az egyszerű videómegosztó oldalból egy idő után a nagyobb előadók elkezdték premiereztetni a klippjeiket, a filmek trélereit is itt kezdhettük el először látni, majd egyre nagyobbra duzzadt a tartalom és a közösség.

És persze ehhez az is dukált, hogy elkezdtek egyre több pénzt keresni és mi erre a legjobb lehetőség? A reklámok. Már jó pár éve az életünk része, és a sima felhasználók számára folyamatos agyrém.  Pontosan ezért találta ki nagyon okosan a Google, hogy készítsék el a Prémium verziót és a Musicot is, ami még több bevételt termel nekik.

Most azonban még tovább mennek, ugyanis elkezdték tesztelni a bevásárlás funkciót. Ez arra lesz jó nekik, hogy a reklámokban el tudnak helyezni egy direkt linket, amin keresztül meg lehet vásárolni a termékeket.

Valami ilyesmit kell majd elképzelni, csak egy kicsit jobban a Google Shopping mintájára szabva – Forrás: Search Engine Land

A YouTube a Google Shopping alapját használná, csak nem a sima böngészős verziót, hanem egy interaktívabbat készítenének. Nálunk persze annyira nem lesz menő, mint Amerikában, ahol a Google Shopping nagyon szépen van optimalizálva a Best Buy, Target és Costco ajánlataival. Ambivalens érzéseink vannak az újítással kapcsolatban, mert nem hiányzik, hogy már tényleg minden platformon a „kattintsésveddmegeztazonnal”jöjjön szembe, de inkább a Google keressen belőle, mint a Facebook.

Nektek már elegetek van belőle, hogy mindenhol csak vásárlásra akarnak ösztönözni?

Forrás: AndroidPolice
Borító: MarketingLand 

Kapcsolódó cikkeink

Így engedélyezheted a YouTube kép a képben funkcióját iPhone-on

Anikó

Végre itt a YouTube PiP iPhone-on, de…

Anikó

Európába is érkezik a Mi 11 Ultra, a Google UWB technológiát, a YouTube pedig új kommentelési lehetőséget tesztel

Foltin