IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A LiDAR szkenner továbbra is csak a Pro iPhone-ok kiváltsága lehet

Egy korábbi, az elkövetkezendő Macek beépített kamerájáról szóló állítás után DylanDKT, szivárogtató most a Twitteren osztott meg néhány részletet a következő generációs iPhone-ról. Elmondása szerint a LiDAR szkenner kizárólag az iPhone 13 Pro termékcsalád kiváltsága marad, ami azt jelenti, hogy a szenzor nem lesz elérhető az olcsóbb modellekbe.

Az iPhone 13-mal kapcsolatos korai pletykák azt sugallták, hogy az Apple idén a LiDAR szkennert a teljes termékcsaládban szeretné bevezetni, nem csak a Pro modellekben. A vállalat azonban úgy tűnik, már nem úgy kalkulál, hogy az iPhone 13 és az iPhone 13 mini készülékeket LiDAR szkennerrel adja ki.

Újabb jelentések már korábban is azt sugallták, hogy a LiDAR nem érkezik az idei belépőszintű iPhone modellekbe, és Dylan megerősíti ezeket a jelentéseket. Egy vasárnapi új tweetben a szivárogtató kijelentette, hogy “a LiDAR csak a pro iPhone modellekbe érkezik”, bár azt is megerősítette, hogy az Apple fontolóra vette, hogy valamikor minden modellbe beépíti az érzékelőt.

Érdemes megjegyezni, hogy DylanDKT korábban helyesen jósolt meg részleteket a ki nem adott Apple termékekről.

Forrás: Ben Geskin

A LiDAR szkenner először a 2020-as iPad Próval mutatkozott be, majd az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Maxba is bekerült. A készülék a Time-of-Flight technológiát használja az érzékelő és a tárgyak közötti távolság mérésére, így a kamera pontos mérésekkel tudja rögzíteni a mélységet. Az Apple a LiDAR-t elsősorban az AR-élmény fokozására használja, de lehetővé teszi a portréfotók készítését éjszakai módban és más kamerafejlesztéseket is.

A pletykák szerint az Apple egy jobb ultraszéles objektíven is dolgozik az iPhone 13 Pro modellekhez. Mind az iPhone 13, mind az iPhone 13 Pro várhatóan az iPhone 12-hez hasonló dizájnnal rendelkezik majd, új processzorral, kisebb notchcsal és kibővített 5G-támogatással.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó