IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Microsoft értéke is átlépte a 2 billió dolláros álomhatárt

A Microsoft elérte a 2 billió dolláros piaci kapitalizációt és ezzel csatlakozott azon globális vállalatok marknyi csoportjához, amelyek átlépték ezt a küszöböt – köztük az Apple-höz.

A technológiai óriás immár a második tőzsdén jegyzett amerikai vállalat, amely elérte a 2 billió dolláros piaci értékelést. Az Apple még 2020 augusztusában érte el saját 2 billió dolláros csúcsát.

Annak ellenére, hogy a keddi napon belüli kereskedésben elérte a 2 billió dollárt, a Microsoft értékelése a piacok zárásakor mintegy 300 millió dollárral maradt el a csúcsértéktől. A részvények árfolyama jelenleg 265,51 dolláron áll.

Az Apple-höz hasonlóan a Microsoft is profitált a koronavírus világjárvány következtében kialakult otthonról történő munkavégzés és távoktatás boomjából. 2020 márciusa óta, amikor a korlátozások megkezdődtek, a Microsoft részvényei 64%-ot emelkedtek.

Még áprilisban a vállalat arról számolt be, hogy 2020 első negyedévében az árbevétele 19%-kal, 41,7 milliárd dollárra nőtt az előző évhez képest. 

A cikk írásakor az Apple értéke 2,24 billió dolláron áll. Egyes elemzők szerint a cupertinói technológiai óriás néhány éven belül elsőként érheti el a 3 billió dolláros piaci értéket.

A technológiai óriások mellett a Saudi Aramco olajvállalat is átlépte egyszer a 2 billió dolláros határt. Kedden a vállalat piaci értékelése 1,88 billió dollár volt.

Forrás: AppleInsider

Borítókép: CNN

Kapcsolódó cikkeink

Megúszós harmadik negyedévi eredményekről jelentett az Apple

Anikó

Újabb rekord negyedévet tudhat maga mögött az Apple

Anikó

Duplázott a múlt évhez képest a Facebook

Anikó