IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung bemutatta a Galaxy A12 és A02s készülékeket

A Samsung a mai napon bejelentett két új pénztárcabarát készüléket, melyek már a 2021-es termékcsaládhoz tartoznak, nevezetesen a Galaxy A12 és a Galaxy A02s telefonokat.

A Galaxy A12 már régebben is szivárogtatások fő célpontja volt, azonban a Galaxy A02s-nek eddig se híre, se hamva sem volt még.

A Galaxy A02s 6,5”-es, HD+ felbontású TFT Infinity-V technológiás kijelzőve rendelkezik. A notchban megbúvik egy 5 MP szelfikamera f/2,2 rekesz értékkel, a hátlapi kamerasziget pedig egy 13 MP főszenzorból, egy 2 MP-es mélységérzékelőből és egy 2 MP-es makroérzékelőből áll.

A telefont egy meg nem határozott nyolcmagos processzor hajtja meg, melynek órajele 1,8 GHz-es, ami 3 GB RAM-mal dolgozik együtt. Viszont a készülék tárhelye nem bővíthető, kizárólag 32 GB-on gazdálkodhatunk, cserébe a telefon rendelkezik microSD-kártya bővíthetőséggel, mely akár 1 TB méretű kártyákat is képes olvasni. Az alkatrészeket 5000 mAh akkumulátor táplálja, 15 W-os gyors töltéssel.

A Galaxy A02s-től hiányzik az ujjlenyomat-olvasó, és valószínűleg egy lesz azon kevés, ha nem az egyetlen, 2021-es Galaxy telefon közül, amely nem rendelkezik ezzel a funkcióval. Galaxy A12 viszont egy a készülék oldalára szerelt megoldást alkalmaz.

A Galaxy A12 önmagában a pénztárcabarát kategóriában játszik, annak ellenére, hogy az ára kissé magasabb lehet, mint a Galaxy A02-é. Hasonló 6,5”-es HD+ TFT Infinity-V kijelzővel rendelkezik, de erősebb nyolcmagos processzort tartalmaz, négy 1,8 GHz-es órajelű és négy 2,3 GHz-es maggal.

A telefon 4 GB RAM-ot és két tárhelyopciót kínál: 64 GB és 128 GB, valamint egy microSD kártya bővíthetőséget is. A Galaxy A12 rendelkezik egy 8 MP-es (f/2.0) szelfikamerával, valamint egy 48 MP-es hátlapi kamerával, mely 5 MP-es ultraszéles szenzorral, valamint 2 MP-es makro- és mélységérzékelőkkel párosul.

A Galaxy A02-hez hasonlóan a Galaxy A12-t is 5000 mAh-s akkumulátor látja el, 15 W-os gyorstöltéssel. De az olcsóbb modellel ellentétben a Galaxy A12 előnyei a Knox biztonsági platform és az oldalra szerelt ujjlenyomat-leolvasó.

A Galaxy A02s 2021 februárjától kétféle színben, feketében és fehérben lesz megvásárolható 150 euróért. Jövőre azonban nem ez lesz az első, készülék, ami a boltok polcaira kerül.

A Samsung 2021 januárjában tervezi Európában kiadni a Galaxy A12-et. A 64 GB-os modell ára 179 euró, míg a 128 GB-os változat 199 euró lesz. A telefon fekete, fehér és kék színben lesz kapható.

A pontos érkezési időpontok jelenleg ismeretlenek, és elérhetőségük országonként valószínűleg eltér, de ettől függetlenül a telefonoknak a Galaxy S21 zászlóshajó-sorozatával egyidőben kellene megjelenniük.

Forrás: Samsung

Borítókép: SamMobile

Kapcsolódó cikkeink

Teljesítménymanipuláláson kapták a Samsungot

Anikó

A Samsung megszorongatta az Apple-t az okosórapiacon

Anikó

Ismét másolja az Apple-t a Samsung

Anikó