IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung bemutatta az 50 MP-es ISOCELL GN1-es kameraszenzort

A mai napon a Samsung bemutatta az ISOCELL GN1-es kameraszenzorát. Nagyobb pixelek, gyorsabb autofókusz mechanizmus és 8K-s videorögzítés is találhatók a funkció közt.

Az ISOCELL GN1-es, 1/1,3”-es kameraszenzor 50MP-es felbontásra képes. Ezzel ez a szenzor lesz az első a vállalat kínálatában, ami egyszere képes dual-pixel autofókuszra és Tetracell 4 az 1-ben a pixel-binninggel. A Samsung szerint az ISOCELL GN1 natív pixel mérete 1,2 μm, ami 2,4 μm pixelre is növelhető a Tetracell technológiának köszönhetően alacsony fényviszonyok közt készült fotók esetén.

Forrás: SamMobile

Az új kameraszenzor 100 millió fókuszegységgel rendelkezik, ezzel biztosítva a megbízható autofókusz sebességet sötét körülmények között is. A pixelek két szélén egy-egy fotodióda helyezkedik el, így mindkettő más-más szögből kapja a megvilágítást, ami a phase-detection során igencsak hasznos.

Pixel-binning módban az ISOCELL GN1 12,5 MP-es állóképeket készít 2,4 μm pixelekkel sötét körülmények között. A szenzor működése során használt algoritmusok segítségével a felhasználók akár 100 MP-es képeket is készíthetnek az 50 MP-es szenzor használatával.

Forrás: SamMobile

A szenzor további funkciói között van a Smart ISO, giroszkóp alapú elektronikus képstabilizálás és 8K 30fps videofelvételi lehetőség. Autofókusz használata során továbbá támogatott az 1080p 240 fps felvétel is, ami tovább növelhető 400 fps-re autofókusz használata nélkül.

A kameraszenzor tömeggyártását a hónap végén kezdik meg, így nagy valószínűséggel már kerülhet belőle az év végén érkező telefonokba is. Legnagyobb kompetitora pedig a Sony IMX 689 és IMX 700-as szenzora lehet, ami a Vivo telefonokban is elérhető lesz az év második felében. A Sony egyébként rendesen rákapcsolt, jelenleg 150, 250 és 600 MP-es képszenzorok tervezésén ügyködik.

Forrás és borítókép: SamMobile 

Kapcsolódó cikkeink

JPEG, HEIF, HEIC és ProRAW, mi a különbség?

Anikó

Jobb az iPhone 13 kamerája, mint a 12-é

Anikó

Új Gorilla Glasst mutatott be a Corning

Anikó