IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Spotify újratervezi a közös playlistjeit

A streaming szolgáltató még egyszerűbbé és kellemesebbé teszi a felületet, ahol a barátainkkal közösen szerkeszthetjük a lejátszási listát.

Most már tényleg majdnem minden héten szóbajön nálunk a Spotify, ugyanis úgy tűnik, hogy a vírushelyzet okozta szituációt ők ötleteléssel töltik. Már fel sem tudom sorolni, azt a rengeteg update-et, amit mostanság kidobtak, de az egyik újdonság a közös zenehallgatás volt.

A legújabb frissítéssel azonban még egyszerűbbé vállik a közös lejátszási lista szerkesztése a barátainkkal. Az újítás pont arra való, hogy ha nem is tudunk fizikailag a barátaink mellett lenni, olyan legyen a zenehallgatás, mintha együtt lennénk.

A közös zenehallgatás ráadásul azért is jó, mert nem csak zenéket oszhatunk meg egymással, hanem olyan podcasteket is, amiket inspirálónak találunk. A frissítés után egy új gomb is megjelenik a felületen, amivel azonnal új embereket tudunk hozzáadni a listához. A lista mellett megjelennek a felhasználók avatarjai is, hogy kik szerkesztik és mindegy egyes szám mellett ott lesz a hozzáadó fotója is.

Eddig csak a nevek jelentek meg, most már képek is lesznek – Forrás: The Spotify Community

Az Apple Music már egy ideje próbálkozik a közös zenelisták fejlesztésével, de közel sem tartanak olyan szinten, mint a Spotify. A zöld logós alkalmazás ugyanis sokkal jobban megoldotta a közös szerkesztés kérdését, és a frissítésnek hála jobb UI-t is szolgáltat neki.

Hogyan állíthatunk be közös zenelistát? A Gyűjteményben rá kell menni, hogy új zenelista létrehozása, és egy felhasználók hozzáadása gombbal már el is kezdhetjük a kollaborációt. Persze még nálunk nem működik, de általában az amerikai frissítéshez képest pár napon belül már megjelennek az új funkciók.

Ti használtátok már a közös zenehallgatás funkciót?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple Music még mindig nem tudja lenyomni a Spotify-t

Anikó

A Spotify betör a hangoskönyvek piacára

Anikó

A Spotify leelőzte az Apple Musicot

Anikó