IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A szívügyi tanulmány után itt az Apple és a UCLA közös depressziókutatása

A UCLA – University of California, Los Angeles – és Apple depressziókutatásában résztvevőket mind-mind felszerelik egy új Apple Watch és iPhone kombójával. A kutatási eredményektől pedig nem kisebb dolgot várnak el, mint hogy forradalmasítsák a depresszió felismerését és annak kezelését.

A három éven át tartó kutatást az Apple a UCLA-vel karöltve finanszírozza és vezeti. Az első méréseket pedig már ezen a héten megkezdik a projektben résztvevő 150 pácienssel. A java viszont csak jövőre, 2021-ben jön és 2023-ban zárul le, amikorra már 3000 résztvevője lesz a kutatásnak.

Forrás: Home Health Choices: Health News, Fitness, Nutrition

A mérések során az Apple saját technológiája mellett például Beddit alvásmonitorozó eszközöket is használnak. A kutatás során pedig olyan faktorokat is figyelembe vesznek, mint alvás, fizikai aktivitás, szívritmus, napi rutin hatás a depresszióra és szorongásra.

Ez az együttműködés, amely kihasználja az UCLA kutatási tapasztalatait és az Apple innovatív technológiáját alapjaiban változtathatja meg a viselkedés-egészségügyi kutatásokat és a klinikai ellátásokat. A depresszió kezelésének jelenlegi megközelítései szinte teljes egészében a depresszióban szenvedők szubjektív emlékeire támaszkodnak. Most fontos lépést tehetünk az objektív és pontos mérések hozzáadásával, amelyek egyaránt befolyásolhatják a diagnózist és a kezelést is.

Dr. Nelson Freimer, a pszichiátria kiváló professzora és az UCLA Depression Grand Challenge igazgatója

Csak úgy, mint az Apple korábbi szívegészségügyi kutatásánál, a résztvevőknek le kell töltenie egy, a kutatáshoz kapcsolódó alkalmazást a telefonjukra. Az Apple Watchok és Bedditek pedig teszik a maguk dolgát.

Forrás: MacRumors

A mérések mellett személyes interjúkkal és terápiás alkalmakkal is színesítik az egész felmérést, hiszen a depressziót minden aspektusából meg szeretnék vizsgálni.

Forrás: Medical Express

Borítókép: Stuff

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó