IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Twitter is bejelentkezett a TikTokért

A hírek szerint elég nagy verseny lehet a népszerű videós applikációért az Egyesült Államokban.

Én most már konkrétan úgy érzem magam, mint egy spanyol szappanoperában. Az elmúlt napokban a sajtóban a csapból is az USA és a TikTok szerelmi drámája folyik. Először ugye szó volt a teljes tiltásról, aztán Donald Trump megengedte, hogy maradjanak, ha átveheti őket a Microsoft. Ezek után az amerikai elnök nekiment az összes többi kínai alkalmazásnak is, mint például az igen népszerű WeChatnek.

A The Wall Street Journal információi szerint a Twitter is elkezdte a tárgyalásokat a TikTokkal, egy esetleges összeolvadás kapcsán. A riport kiemeli, hogy nem teljesen tiszták a körülmények, hogy miért is akarná a Twitter megvenni az alkalmazást. Ugyanis két merőben eltérő platformról beszélünk, és nehéz elképzelni, hogy a két app összeolvadása mit eredményezne.

Az biztos, hogy a TikTok nagyon kelendő randipartner, különböző források szerint nem csupán a Microsoft és a Twitter szeretné nagyon magának, de az Apple, a Google és a Facebook is. Az Apple mondjuk azonnal tagadta az ezzel kapcsolatos pletykákat, de mint tudjuk, a Microsoft nagyon komoly szándékokkal rendelkezik.

A Twitternek egyébként van már múltja, ami a videómegosztó alkalmazásokat illeti. 2012-ben megvették a Vine nevű alkalmazást, ami egy kicsit hasonlított a mostani TikTokra: ugyanúgy rövid videókat lehetett feltölteni a platformra (viszont mindenféle kreatív szerkesztőeszköz nélkül). Aztán 4 évvel később el is engedték a projektet, mivel népszerűsége ellenére nem tudtak elég bevételt generálni, és csak a pénzt vitte. Az egy érdekes kérdés, hogy mi lett volna a Vine-nal, ha nem 8 éve kerül piacra, vagy ha több energiát fektet bele a Twitter. Lehet esélye sem lett volna a TikToknak piacra törni.

A Twitter már korábban is birtokolt videós appot – Forrás: Our Social Times

Kíváncsian várjuk, mi lesz ennek a drámának a vége, és végül kinek jut a TikTok, ha egyáltalán sikerül megegyezniük bárkivel is a következő időszakban. Ugyanis simán el tudjuk képzelni, hogy a kínaiak látva ezt a hatalmas érdeklődést, brutális összeget fognak elkérni. Bár az is igaz, hogy elég jó profitot termelnek. Kivéve persze, ha Indiához hasonlóan a többi ország is betiltja.

Ti mit szólnátok egy esetleges magyarországi tiltáshoz?

Forrás: 9to5Mac
Borító: Fox Business

 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó