IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Aktív zajszűréssel támad az új Samsung Galaxy Buds Live

A Samsung és AKG szerelemgyerekeként tegnap megszületett az új Galaxy Buds Live. A gyártó tiszta térhatású hangokat és ütős mélyeket ígér. Hát, majd meglátjuk…

Mielőtt belemerülnénk a szaftos részletekbe, jöjjön egy gyors technikai áttekintés. A Bluetooth 5.0-s kapcsolatot támogató fülessel gyakorlatilag minden létező eszközhöz teljesen simán hozzákapcsolódhatunk, legyen az iPhone vagy Androidos készülék vagy akár a tévénk.

A füles egészen kiváló teljesítményt ígér. A fülhallgatóban magában 60 mAh-s, míg a töltőtokban 472 mAh-s telep található. Az aktív zajszűrés és Bixby használatától függően 6+21 óráról egészen 8+29 óra működésig tornázhatjuk fel a lejátszási időt, beszélgetés esetén ugyanígy 4,5+17 vagy 5,5+19 órát ígér a dél-koreai óriás.

Nem kell akkor sem kétségbe esnünk, ha füles éppen lemerülőben 5 perc gyorstöltéssel akár 1 órány lejátszási időhöz elegendő kakaót szuszakolhatunk a kis babszemre hasonlító – főleg bronz színben – eszközbe. A tokot pedig vezeték nélkül is tölthetjük.

Fontos, hogy a termék iPX2 vízálló tulajdonsággal rendelkezik. Nem kell örülni, ez körülbelül arra elegendő, hogy a füledben az izzadságcseppek egy jó kis edzés során ne tegyék tönkre, de úszni vagy strandra továbbra sem ebben ajánlatos járnod.

A töltőtok mérete 50 x 50,2 x 27,8 mm, tömege pedig 42,2 g, míg a fülhallgató paraméterei: 16,5 x 27,3 x 14,9 mm és 5,6 g. A hangszórója 12 mm-es, valamint két külső és egy belső mikrofonnal rendelkezik.

Állítólag a Samsungnál óriási „fülkutatásba” kezdtek a termék tervezése során. Míg azonban egy kb. átlag méretű AirPods Pró esetén az Apple-nek elhiszem, hogy a cserélhető és több méretben kapható harangok esetével valóban mindenki fülébe belecuppan az AirPods, addig erről a kis vese formájú gombócról egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy kényelmesen ülhet az én mini fülkagylómban és Dumbóéban is. Csak remélni tudom, hogy rám cáfolnak. Tesztnél úgyis kiderül. Jöjjenek a funkciók.

Szerencsétlen Bixby-t hiába ekézi a fél világ és próbál tőle a Samsung-felhasználók népes táborának nagy része megszabadulni, egyszerűen nem lehet. Nemcsak a telefonba ette be magát végérvényesen, de úgy tűnik a fülesben sem szabadulhatunk tőle. Olyannyira, hogy teljesen hands-free működik, és hangparancsokkal irányíthatjuk őt.

Az egész fülest egyébként a Galaxy Wearables app használatával lehet testre szabni. Van benne equalizer, opció az aktív zajszűrés ki- és bekapcsolására, az érintésvezérlés beállítására – és remélhetőleg a Bixby-t is terminálni lehet vele.

Ami nagyon fain, az a Buds Together funkció, egy eszközhöz már két Buds, Buds+ vagy Buds Live is csatlakozhat, ugyanazt a tartalmat fogyasztva. A hátránya viszont, hogy mindkét eszközt egy azon irányítással lehet csak vezérelni. Egyszerre halkul, hangosodik, stb., így arra nincs lehetőség, hogy ugyanazt a számot, ugyanarról az eszközről te bömböltesd a füledbe a buszon, míg a párod csak hallkan hallgassa.

Kapott egy úgynevezett Játék módot is a füles. Ebben a beállításban aktívan arra koncentrál minden erőforrás, hogy a hang késleltetése minél alacsonyabbra csökkenjen a maximális játékélmény biztosítás érdekében.

A harmadik újdonság pedig a Swift Pair funkció, aminek segítségével Windows 10-et futtató PC-khez is nagyon könnyen lehet csatlakoztatni a fülest. Újabban Samsung + Microsoft = <3.

Őszintén kíváncsi vagyok rá, mit hozott össze a Samsung és AKG. A Galaxy Buds Live augusztus 21-től kezdődően Misztikus Bronz és Misztikus Fehér, valamint Misztikus Fekete színekben lesz elérhető, 69 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Egyetlen félsüket, a hangzáshoz és zenéhez egyáltalán nem értő, de aktív AirPods Pró felhasználóként a szerkesztőségben szeretetben eltöltenék egy hetet a Buds Live-val és Watch3-mal az Apple-ös arzenálom mellett.

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó