IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple Store Time Machine – ilyenek voltak az Apple Store-ok a megnyitó napján

Ha lemaradtál a valaha volt legnagyobb Apple Store megnyitókról, ne aggódj. Most már erre is van egy alkalmazás. Az Apple Store Time Machine meglepő részletességgel repít el a megnyitó napjára négy ikonikus helyszínen.

A Michael Steeber által készített interaktív alkalmazás négy ikonikus helyszín nyitónapjára repít vissza: Tysons Corner (McLean, Virginia), Stanford Shopping Center (Palo Alto, Kalifornia), Fifth Avenue (New York, New York) és Infinite Loop (Cupertino, Kalifornia).

Forrás: Apple Store Time Machine

Michael Steeber, az Apple kiskereskedelmi szakértője szorosan nyomonköveti az Apple Retail minden mozzanatát, és beszámol a vállalat fizikai kapcsolatos hírekről is. Most pedig aprólékos munkával újraalkotta az Apple néhány ikonikus kiskereskedelmi üzletét, úgy, ahogy azok a megnyitó napján kinéztek.

Az Apple Store Time Machine azoknak a helyeknek és termékeknek az ünneplése, amelyek több mint húsz éve alakítják az életünket. Ez az interaktív élmény aprólékos részletességgel és történelmi pontossággal idézi fel az Apple történetének emlékezetes pillanatait.
Michael Steeber, az Apple kiskereskedelmi szakértője

A projekt a Unity grafikus motort használja, hogy bárki virtuálisan bebarangolhassa a következő négy Apple Store-t:

  • Tysons Corner – 2001. május 19.
  • Stanford Shopping Center – 2004. október 16.
  • Fifth Avenue – 2006. május 19.
  • Apple Infinite Loop – 2015. szeptember 19.

A részletesség rendkívüli, hiszen Steeber maga is bevallja, hogy számtalan órát fektetett abba, hogy a legapróbb részletekig felkutassa ezeket a történeteket. A billentyűzet WASD billentyűivel három dimenzióban járkálhatsz. A billentyűzet C billentyűjének megnyomásával guggolhatsz, az E billentyűvel pedig interakcióba léphetsz egyes tárgyakkal.

Forrás: Apple Store Time Machine

Egyes üzletekben megnézheted az Apple reklámjait. Másokban az asztalokon sorakozó számítógépeken olyan alkalmazásokat próbálhasz ki, mint a Photo Booth és a GarageBand. A legelső Apple Store-ban (Tysons Corner) a régi Genius Bar is elérhető, ami az Apple ingyenes, üzleteken belül található technikai támogatási szolgáltatása volt. Az olyan átgondolt részletek, mint a Genius Bar csörgő telefonja és a szoftverekkel teli dobozok teszik teljessé ezt a rendkívüli élményt.

Ha elég sokáig pásztázod a Tysons Cornerben található üzletet, talán még Steve Jobsot is láthatod, amint a folyosókon sétálgat és beszélget. Jó móka virtuálisan bejárni ezeket az üzleteket, és felidézni, hogy milyen termékek voltak népszerűek annak idején. Az első három üzletben például az iPod, az Apple ikonikus zenelejátszója szerepelt a virtuális polcokon.

Forrás: Apple Store Time Machine

Akár szereted az Apple termékeket vagy, akár csak kedves emlékeid vannak a régi szép időkről, egy körre mindenképpen érdemes felszállnod a nosztaliga vonatra, melyet most ingyenesen megtehetsz.

Borítókép: Apple Store Time Machine

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó