IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple Event trükkfelvételei egyetlen videóban

A cupertinóiak ezúttal is mozgalmas képsorokkal igyekeztek feldobni a vírushelyzet miatt online térbe kényszerült termékbemutatójukat, egy sor látványos átmenettel kötve össze az egyes blokkokat.

Az idei Keynote évek múltán valószínűleg nem a Watch SE-ről, vagy az iPad Airről lesz emlékezetes, hanem inkább arról, hogy nem is hagyományos értelemben vett keynote volt. A koronavírus miatt ugyanis szóba sem jöhetett több száz néző bezsúfolása a Steve Jobs Theaterbe, így az Apple kénytelen volt az internetes bemutató mellett dönteni.

A szokásos műsor üres széksorok előtti lebonyolítása helyett azonban inkább egy szigorúan koreografált filmet készítettek, amin az egyes megszólalók az Apple Park különböző pontjain adták elő mondókájukat a fantasztikus/forradalmi/eddigi legjobb almás termékekről. A formátum nem új, korábban már a júniusi WWDC-n is használták, az Apple tehát a jelek szerint elégedett volt az ott kikísérletezett formulával.

Egy lelkes YouTube-felhasználó egyetlen videóba vágta a prezentációkat összefonó átvezető részeket, így most néhány percbe sűrítve láthatjuk, hogy a cupertinóiak miként igyekeztek megspékelni a Time Flies Event képsorait.

A végeredmény egész látványosra sikerült, hiszen kaptunk egy sor dinamikus drónfelvételt az Apple űrhajószerű főhadiszállásáról, az a pillanat pedig kimondottan jópofa, amikor a WWDC-s műsorban még sokat szereplő Craig Federighi (aka. Hair Force One) ezúttal kitér a kamera útjából (a videóban itt). A falakat, üveget és a talajt átszelő animációkat is ügyesen oldották meg, egyedül a beszédblokkoknál lehetett érezni, hogy az Apple prominensei kissé feszengenek a kamera előtt: Tim Cook úgy sétált be a képbe, mintha dróton vezették volna a végtagjait, de a megszólalók fordulásai is ordítóan gépiesre sikerültek.

Ezen persze nyilván át lehet lendülni, hiszen nem képzett színészekkel van dolgunk. De ki tudja, talán majd egyszer erről a korszakról is készül film, és akkor profik előadásában kevésbé darabos mozgással is megismerhetjük 2020 újdonságait.

Vajon ki játszaná Tim Cookot?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó