IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple Event trükkfelvételei egyetlen videóban

A cupertinóiak ezúttal is mozgalmas képsorokkal igyekeztek feldobni a vírushelyzet miatt online térbe kényszerült termékbemutatójukat, egy sor látványos átmenettel kötve össze az egyes blokkokat.

Az idei Keynote évek múltán valószínűleg nem a Watch SE-ről, vagy az iPad Airről lesz emlékezetes, hanem inkább arról, hogy nem is hagyományos értelemben vett keynote volt. A koronavírus miatt ugyanis szóba sem jöhetett több száz néző bezsúfolása a Steve Jobs Theaterbe, így az Apple kénytelen volt az internetes bemutató mellett dönteni.

A szokásos műsor üres széksorok előtti lebonyolítása helyett azonban inkább egy szigorúan koreografált filmet készítettek, amin az egyes megszólalók az Apple Park különböző pontjain adták elő mondókájukat a fantasztikus/forradalmi/eddigi legjobb almás termékekről. A formátum nem új, korábban már a júniusi WWDC-n is használták, az Apple tehát a jelek szerint elégedett volt az ott kikísérletezett formulával.

Egy lelkes YouTube-felhasználó egyetlen videóba vágta a prezentációkat összefonó átvezető részeket, így most néhány percbe sűrítve láthatjuk, hogy a cupertinóiak miként igyekeztek megspékelni a Time Flies Event képsorait.

A végeredmény egész látványosra sikerült, hiszen kaptunk egy sor dinamikus drónfelvételt az Apple űrhajószerű főhadiszállásáról, az a pillanat pedig kimondottan jópofa, amikor a WWDC-s műsorban még sokat szereplő Craig Federighi (aka. Hair Force One) ezúttal kitér a kamera útjából (a videóban itt). A falakat, üveget és a talajt átszelő animációkat is ügyesen oldották meg, egyedül a beszédblokkoknál lehetett érezni, hogy az Apple prominensei kissé feszengenek a kamera előtt: Tim Cook úgy sétált be a képbe, mintha dróton vezették volna a végtagjait, de a megszólalók fordulásai is ordítóan gépiesre sikerültek.

Ezen persze nyilván át lehet lendülni, hiszen nem képzett színészekkel van dolgunk. De ki tudja, talán majd egyszer erről a korszakról is készül film, és akkor profik előadásában kevésbé darabos mozgással is megismerhetjük 2020 újdonságait.

Vajon ki játszaná Tim Cookot?

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó