IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone felhasználók fele azt gondolja, hogy már rendelkezik 5G-s kapcsolattal

Az iPhone 12 érkezése előtt a Global Wireless Solutions végzett egy felmérést, melyből kiderül, hogy a megkérdezett amerikai iPhone tulajdonosok 49%-a úgy gondolja, hogy a jelenlegi iPhone-ja is már rendelkezik 5G-s kapcsolattal.

Mondhatni van némi kavar a fejekben az 5G-s kapcsolatot illetően, lévén jelenleg egyik iPhone sem rendelkezik ilyen képességekkel.

Az 5000 amerikai iPhone felhasználó részvételével végzett kutatásban 49% válaszolta, hogy szerintük meglévő iPhone-juk már kihasználja az 5G-s hálózat adta előnyöket, 29% bizonytalan volt és csak 22% állította biztosan, hogy nincs 5G a készülékében.

Természetesen nem abból adódik a zavar, hogy az amerikai kontinensen eggyel csökkentebb értelmi képességűek a fogyasztók. Bizony a telekommunikációs szolgáltatók kavartak be szépen az átlag embernek. Az AT&T már éldául tavaly 5G E kapcsolatos logóval reklámozta a nála megvásárolható készülékeket, pedig akkor még nem hogy az iPhone-ok, más készülékek sem használhattak a kínálatukban 5G-t, hiszen nem is volt elérhető ilyen hálózat náluk, mint opció.

A GWS arra is rámutat, hogy amikor csak azokat a felhasználókat néztük meg, akik 2020-ban vásároltak telefont, csaknem negyedük nem volt biztos abban, hogy telefonja milyen 5G-s képességekkel rendelkezik.

A bizonytalan felhasználók nagy része vidéki és külvárosi régiókból származik. A vidéki fogyasztók körülbelül 45 -a és az elővárosi fogyasztók 47% -a nem biztos abban, hogy szolgáltatója biztosítja-e az 5G szolgáltatást. A városi felhasználók közel 73%-a hiszi, hogy szolgáltatója 5G-t kínál.

Forrás: Nikkei

A 35 és 44 év közötti fogyasztók voltak a legbiztosabbak abban, amiben szerintük telefonjuk képes. Ebben a korosztályban 62% gondolja úgy, hogy 5G-képes telefonokkal rendelkezik. A 65 év feletti fogyasztók voltak a legkevésbé biztosak, csupán 18% gondolta úgy, hogy telefonja 5G-képes.

A tanulmányból az is kiderül, hogy bár a fogyasztókat ugyan érdekli az 5G, 74%-uk mégsem hiszi, hogy érdemi előnyöket látna ebben az évben. Ezenkívül a fogyasztók 38%-a kijelentette, hogy nem fizetne többet az 5G-ért, fenntartva, hogy nem kellene többet fizetniük a hálózat és az eszköz teljesítményének javításáért.

Forrás: GWS

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó