IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az új M1-es MacBook Air lenyomja a 16”-es MacBook Prót is

Ahogy telnek a napok, egyre több információ érkezik az M1-es chippel felszerelt Macek teljesítményéről. Az új, ventillátor nélküli MacBook Air pedig különösen fúrja az érdeklődők oldalát. 

A Geekbench tesztek eredményeként a MacBookAir10,1, mely az új Air fedőneve, a készülék egymagos teljesítményben 1687, míg többmagosban 7433 pontot ért el. A mérések alapján pedig megállapítható, hogy a nyolcmagos processzor órajele 3,2 GHz lehet.

Forrás: Geekbench

Az oldal összehasonlító tesztjeiből jól látható, hogy az M1 szépen odapörköl az összes mobil Macnek, az összes Mac mininek és az iMacek jórészének. Ebbe bizony beletartozik a 2019 végén a boltok polcaira került 2,4 GHz-es Intel Core i9-9980HK processzorral ellátott 16”-es MacBook Pro is.

A tesztet egy 8 GB-os RAM-mal szeret, macOS 11.0.1-et futtató Airrel végezték. És bár a vállalat konkrét specifikációt nem villantott az M1-es processzor mellé, egészen szép ígéreteket tettek. 

Az Air esetében a 8 magos processzor 3,5x-ére növeli a gép teljesítményét a megelőző generációhoz képest, a GPU pedig 5x-ös gyorsuláson ment át, ami az eddigi legnagyobb ugrás a MacBook Air történetében. Ezzel a jelenleg a piacon elérhető gépek 98%-át kenterbe veri az Apple legvékonyabb Macje.

Ez olyan vonalon manifesztálódik, mint 3x gyorsabb iMovie exportálás, 5x sebesebb effektelés Final Cut Próban, 4K-s ProRes lejátszás és editálás szintén Final Cut Próban, 2x rövidebb Lightroom exportidő, etc. Átlagos napi felhasználással vajmi kevés rá az esély, hogy az ember megakassza ezt a gépet.

Forrás: Geekbench

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó