IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Bővülnek az Apple Pencil funkciói az iPadOS 14-gyel

Az iPadOS 14 érkezésével az Apple Pencil is tanul egy-két új trükköt. Az vállalat sajátgyártmányú stylusának képességei is új lehetőségekkel bővülnek.

Egyik részről ott a Scribble funkció, ami iPadOS esetén gyakorlatilag bármit, amit kézzel leírsz, gépelt szöveggé tud változtatni. Nemcsak a Jegyzetek alkalmazásban, hanem minden egyes szövegmezőben, ahová csak be lehet írni.

A Scribble-től függetlenül még érkeznek újítások az iOS 14-ben. Ilyen például a Sketching vagyis skiccelés. Ebben az esetben a felületek automatikusan kiigazítják a lerajzolt alakzatokat szép szabályosra, teljesen intelligensen, maguktól. A metamorf alakzatok a következők:

Vonal, görbe, négyzet, téglalap, kör, ovális, szív, háromszög, csillag, szív, hatszög, gondolatbuborék, nyíl, cikcakkos vonal.

Továbbá a Jegyzetek alkalmazásban az Apple Pencil egyfajta adat-detektorként működik. Ha például leskribálsz egy telefonszámot, címet vagy webcímet, akkor az iPadOS automatikusan felismeri azokat és az Apple Pencillel megbökve őket megfelelő akciók bukkannak fel. Például telefonszám esetén a tárcsázás, mentés vagy üzenetküldés. Címeknél az útvonaltervezés és webcímnél az oldal felkeresése.

Mindamellett, hogy a kézírást sokkal könnyebben ismeri fel az iPad, ha nem szeretnéd átalakítani az írásod digitálisra, akkor is sokkal könnyebben tudsz dolgozni az írott szöveggel. A kézzel vagy Pencillel történő kijelölés is sokkal könnyebbé vált. Másolás után pedig különböző alkalmazások közt is könnyen mozgathatod a szövegeket, mondjuk a Jegyzetekből Pagesbe.

Ráadásul a beállítások közt két új opciót is találhatsz. Az egyik segítségével kikapcsolhatod, hogy az ujjaiddal véletlen összefirkálhass egy dokumentumot és csak az Apple Pencillel tudj rajzolni. Illetve a Scribble funkciót is ki/bekapcsolhatod.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó