IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Először az iPad Pro érkezhet Mini-LED-es kijelzővel

A Digitimes, vegyes megbízhatóságú forrás szerint az Apple 2021 elején egy 12,9”-es mini LED-es háttérvilágítású iPad Prót, a jövő év második felében pedig egy mini LED-es MacBookot dob piacra.

A tajvani illetőségű forrás azt állítja, hogy az Epistar szállítja majd az egyes iPad Prókban használt több mint 10 000 Mini-LED-es panelt. Mindeközben az Apple várhatóan leszerződik az Osram Optóval is, mint másik szállítóval egy új csúcskategóriás MacBookok szereléséhez, ami egyezik a Ming-Chi Kuo által érkeztetett beszállítói információkkal.

Az Osram Opto Semiconductors várhatóan 2021 második felében szállít Mini-LED-es háttérvilágítást a MacBookokhoz. Ipari források szerint az Apple második ilyen chip-beszállítója lesz a tajvani székhelyű Epistar mellett.

 

Az Apple várhatóan 12,9”-es Mini-LED-es háttérvilágítású iPad Prót dob piacra 2021 elején, és minden egyes táblagép több mint 10 000 Mini-LED-et használ majd, amelyeket kizárólag az Epistar szállít. A vállalat készen áll a Mini-LED-ek gyártásának megkezdésére úgy, hogy módosítja kék fényű LED-es chipkészítő berendezését.

Kuo már régebb óta azt jósolja, hogy egy csúcskategóriás 12,9”-es iPad Pro lehet az Apple első Mini-LED-es terméke. Az elemző úgy véli, hogy az iPad Pro Mini-LED kijelzőinek gyártása 2020 negyedik negyedévében kezdődik meg, bár a bevezetés csak jövőre várható.

Kuo elmondta azt is, hogy egy 16”-es MacBook Pro mini-LED változata is készül, esetleges késő 2020-as megjelenéssel, és hogy az Apple egy 14,1”-es mini-LED-es MacBook Prón is dolgozik, de erről még nincs konkrét infó azon kívül, hogy számos mini-LED-es eszközzel készülnek a jövő év során. A tajvani TrendForce kutatócég szerint az Apple beszállítói nem fognak versenyezni az új 14 és 16”-es MacBook Pro modellek gyártási megrendeléseiért egészen 2021 első negyedévéig.

Forrás: MacRumors

Kuo korábban azt is mondta, hogy a mini-LED-es kijelzők vékonyabb és könnyebb terméktervezést tesznek lehetővé, ugyanakkor a legújabb iPhone-okban használt OLED-kijelzők számos előnyét kínálják. Az 1-10 000 egyedi LED-t használó mini-LED kijelzők mélyebb, sötétebb feketéket, fényesebb kijelzőt, gazdagabb színeket és jobb kontrasztot kínálnak a hagyományos LED-alapú kijelzőkhöz képest, bár a technológia költsége jelentősen megnő.

Forrás: Digitimes 

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó