IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezek az eszközök támogatják majd a Lokátor használatát kikapcsolt állapotban is

A júniusi WWDC 2021-en bejelentett iOS 15 egyik legizgalmasabb funkciója minden bizonnyal a Lokátoros követés, amikor a készülék teljesen ki van kapcsolva. Azonban nem minden készülék kompatibilis ezzel a funkcióval.

Az iOS 13-mal az Apple bevezette a Find My hálózatának új verzióját, amely offline is működik. Bluetooth technológiát használ, hogy elküldje az elveszett eszköz helyét a közelben lévő többi Apple-eszköznek. Így a felhasználók akkor is láthatják egy iPhone, iPad, Mac vagy Apple Watch helyét, ha az nem csatlakozik az internethez.

iCloud - Find My - Apple
Forrás: Apple

Most az iOS 15-tel az Apple egy lépéssel tovább ment, és végre lehetővé tette, hogy a kikapcsolt eszközöket is nyomon lehessen követni a Find My hálózat segítségével. Nem mellesleg a vállalat szerint az iOS 15-öt futtató készülékek még egy teljes visszaállítás után is megtalálhatók lesznek. A Lokátor most csak úgy kapcsolható ki, ha eltávolítjuk a készülék eredeti tulajdonosának iCloud-fiókját.

Sajnos a technológiai korlátozások miatt kikapcsolva csak egyes iPhone-modellek követhetők le:

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

Ez az új funkció az Ultra Wideband (UWB) technológián alapul, amely az Apple U1 chipjének része. Csak az iPhone 11 és az újabb modellek (kivéve a második generációs iPhone SE-t) rendelkeznek U1 chippel, ezért csak ezek a készülékek működnek a Lokátor funkcióval még kikapcsolt állapotban is. Az Apple Watch Series 6 is rendelkezik U1 chippel, de a funkció egyelőre kizárólag az iPhone-oknál van.

Ha régebbi iPhone-od vagy akár bármelyik iPad modelled van, akkor is használhatod a Lokátort, ha a készüléked offline, de nem teljesen kikapcsolt állapotban van. Íme, hogyan jelenik meg az új funkció a Beállításokban egy U1 chippel rendelkező iPhone esetében a többi készülékhez képest, mindkettő iOS 15-öt futtat:

Forrás: 9to5Mac

Az Apple szerint a támogatott készülékek akkor is megtalálhatók a Lokátor segítségével, amikor energiatakarékos üzemmódban vannak. Más szóval a követés akkor is működik, ha az iPhone lemerül az akkumulátor, akárcsak az Express Transit az Apple Pay esetében. Szinte olyan, mintha ez a funkció AirTaggé változtatná az iPhone-t.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó