IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Felszedtek magukra egy kis súlyt az iPhone-ok

Az Apple legújabb iPhone 13 modelljei szembe mennek a vállalat régóta követett minél vékonyabb, annál jobb mantrájával, melyben a jobb kamerarendszerek és a nagyobb akkumulátorok javára faragnak a vastagságból.

Bár az Apple a keddi hardveres bemutató során nem a készülék méreteire összpontosított, a vállalat weboldalán közzétett specifikációk a tavalyi iPhone 12-es termékcsaládhoz képest enyhe növekedést mutatnak mind a kerületben, mind a súlyban.

Minden iPhone 13 modell 7,65 milliméter vastag, szemben az egyes iPhone 12 változatok 7,4 milliméteres vastagságával.

A tömeg is jelentősebb változáson ment keresztül. A legnagyobb iPhone 13 Prótól kezdve az Apple 240 grammot jegyez, az iPhone 12 Pro Max 228 grammjával szemben. Az iPhone 13 Pro esetében 204 g-ra emelkedik a tavalyi 189 g-ról.

Forrás: Apple

Az Apple iPhone 13-as modellje 174 g, szemben az iPhone 12 164 g-jával, míg az iPhone 13 141 g, az iPhone 12 mini pedig 135 g volt.

Bár ez nem jelentős változás a tavalyi termékcsaládhoz képest, a súlynövekedés észrevehető lehet azon tulajdonosok számára, akik zsebben hordják a készüléket. Ami még érdekesebb, hogy az Apple lassan eltávolodik az egyre vékonyabb készülékek iránti törekvésétől, amely stratégia néha a használhatóság rovására ment.

A növekedésért cserébe az iPhone 13 Pro Max és az iPhone 13 akár 2,5 órával hosszabb akkumulátor-üzemidőt biztosít elődeihez képest, míg az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 mini további 1,5 órát hoz.

A TrueDepth bevágás is átalakítást kapott, amely az Apple szerint 20%-kal csökkenti a helyigényét. Bár a notch sokkal vékonyabb, mint a jelenlegi iPhone-ok egységei, valamivel magasabb. A hozzáadott magasság azonban szinte észrevétlen marad, hacsak nem hasonlítjuk össze szorosan az iPhone 13-at egy régebbi készülékkel, például az iPhone 12-vel.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó