IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hibás figyelmeztetés keserítheti meg az iOS bétázók életét

Számos iOS (és iPadOS) 14 bétát futtató felhasználó számolt be arról, hogy visszatérő pop upban kapnak felszólítást a legújabb – nem létező – iOS 14 verzió letöltésére. 

Sok fórumot, a Redditet és Twittert ellepték a problémás hangok. A párbeszédpanel néhány napja kezdet fel-felugrálni, de tegnap este óta egyre többsször és egyre kitartóbban jelenik meg a bétázóknál.

Elérhető egy új iOS-frissítés. Kérjük, frissítsen az iOS 14 bétaverzióról.
Mondja a pop up

A Bezárásra nyomva egy rövid időre eltűnhet az értesítés, de aztán előbb-utóbb rendszeresen visszatér, főleg akkor, ha a felhasználók éppen lezárt állapotból oldják fel a készüléküket vagy belépnek az Értesítési központba. 

Az Apple egyelőre nem kommentálta a problémát, de nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi béta verzió hibás lejárati dátuma okozhatja a problémát – jelentsen is ez bármit.

Forrás: iPhone adás-vétel-csere Facebook csoport

A probléma eddig szórványosan ütötte fel a fejét. Tegnap azonban egyre gyakrabbivá vált a fals értesítés. 

Azok, akik rendszeres bétázók, emlékezhetnek, hogy 2018-ban, az iOS 12 bétájával már meggyűlt a bajuk. Akkor egyértelműen kódolási hiba okozta a gondot, mely helytelen lejárati dátumot rendelt az akkor aktuális bétához. Ilyenkor a rendszer automatikusan arra kéri a felhasználót, hogy töltsön le újabb verziót.

Az iOS 12 esetében a felhasználók gyorsabbak voltak, mint a fejlesztők. Az automatikus időbeállítások letiltásával és a telefon órájának visszapörgetésével, lehet érdemes most is megpróbálni, míg a fejlesztők orvosolják a hibát. 

Borítókép: Apple Magyarország csoport – Facebook

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó