IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt a három legjobb AR alkalmazás!

A kiterjesztett valóság (AR) régebben vad, futurisztikus koncepciónak hangzott, mostanra viszont a technológia évek óta létezik. Az AR arról szól, hogy a számítógéppel generált képeket a valóságos tetejére helyezzük, így a való világot kibővítő összetett nézetet hozunk létre. 

Az AR-alkalmazások az interaktív térképektől és a virtuális bemutatótermektől a hatalmas többjátékos csatározásokig terjednek. Egyre több az ARKitess alkalmazás Apple iOS rendszerén, és bár a Google elkaszálta a Project Tangót, az ARCore továbbra is az Android jövője.

Froggipedia

Kezdjük is egy olyan alkalmazásssal, ami kifejezetten ne a finnyás felhasználóknak való. A Froggipedia kiváló oktatási eszköz mindazok számára, akiknek annyira nem szimpatizálnak azzal az ötlettel, hogy a tudomány nevében igazi békát boncolgassanak, de azért hajtja őket a kíváncsiság. 

A Froggipedia segít felfedezni és megtapasztalni a béka egyedi és szórakoztató életciklusait, a kezdettől fogva egysejtű peteként, és végül teljesen kifejlett békává válva. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy felboncold a békát, vagy átlátszó képet láss egy élő békáról. 

Apple Pencillel vagy az ujjáid segítségével boncolhatod tovább a békát, és közelebbről is megismerheti az egyes szerveit – mindezt anélkül, hogy egy élő brekinek fel kéne magát áldozni. Sajnos Android-felhasználók ebből a körből kimaradnak, ez az app jelenleg csak iOS-es eszközökön érhető el.

BBC Civilisations AR

Az oktatás nagyszerű felhasználást jelent a kibővített valóság számára, és a BBC Civilisations AR-hoz hasonló alkalmazások valóban kezdik egyengetni az utat az AR-központú jövő előtt. 

A BBC által biztosított Civilizations AR app lehetővé teszi, hogy megcsodálj különféle történelmi leleteket, helyük szerint keresd meg, forgasd és méretezd át őket. 

Az alkalmazás első indításakor egy rendkívül praktikus bemutató indul, amely végigvezet egy egyiptomi múmia megismerésén, egy igazi történelem leckén és még röntgenes képet is láthatsz. A nappaliban ücsörögve több mint 30 történelmi leletet csodálhat meg. Kiváló alkalmazás mindazoknak, akiket érdekel a történelem.

Ink Hunter

Az Ink Hunter segít eldönteni, ha a tetoválást szeretnél készíteni, mit és hova varrass. Az alkalmazás segítségével kipróbálhatod az előre elkészített tetoválásokat, valamint a saját terveidet is rápróbálhatod bármelyik testrészedre. Az alkalmazás korábban csak fekete-fehér tetoválásokat támogatott, de a legújabb frissítés a színes tetoválásokhoz is támogatást nyújt, még inkább megkönnyítve ezzel a döntést.

Kapcsolódó cikkeink

Nem lesz headset bejelentés az idei WWDC-n

Anikó

Még idén sem lesz semmi az Apple VR headsetjéből

Anikó

Mire NE számíts a jövő heti Apple eseményen

Anikó