IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a Mac Studio és Studio Display?

A Bloomberges Mark Gurman utolsó pillanatban megerősített értesülése szerint az Apple egy új Mac Studio gépet és egy új, iOS-t futtató kijelzőt mutathat be a mai eseményen. Gurman egy tweetben azt írja, a Mac Studio és egy új, iOS-t futtató monitor készen áll, és valószínűleg holnap debütál.

Nemrég a YouTuber Luke Miani osztott meg rendereket arról, ami állítása szerint a Mac Studio. Egy olyan gépet mutatott be, amelynek kialakítása olyan, mint egy vastag Mac mini. A Mac Studio ugyanolyan négyzet alakú kialakítással rendelkezik, mint a jelenlegi Mac mini, de négy hüvelyk magas, és a melegedés mérséklésére új hőkialakítással rendelkezik.

Miani azt mondta, hogy a Mac Studio egyértelműen a tavaszi eseményen lesz bejelentve, és most úgy tűnik, Gurman ezt alá is támasztja.

A Mac Studio nevet először a múlt héten hallottuk a 9to5Mactől, amely egyfajta Mac mini és Mac Pro hibrid eszközként írta le. Korábbi pletykák egy high-end Mac mini és egy kisebb Mac Pro fejlesztés alatt álló készülékre is utaltak, és úgy tűnik, hogy ezek a pletykák talán ugyanarról a Mac Studio készülékről szóltak.

A hibrid Mac Studio leválthatná a csúcskategóriás Mac minit, és a Mac Pro kisebb alternatívájaként lehetne értékesíteni. Várhatóan nem lesz olyan erős, mint a Mac Pro, de az Apple M1 Pro és M1 Max chipjeit fogja használni, valamint az M1 Max erősebb változatának opciója is lesz.

A Mac Studio mellé az Apple a pletykák szerint egy Studio Display is készen áll. Miani szerint a Studio Display 27 hüvelykes méretben, a Pro Display XDR-nél valamivel nagyobb keretekkel fog rendelkezni, és most Gurman azt sugallja, hogy iOS-t fog futtatni, ami egy beépített A-sorozatú chipre utal.

Korábban már hallottunk pletykákat valamilyen kijelzőről, amelynek belsejében A-sorozatú chip van, bár akkor úgy gondolták, hogy egy ilyen kijelző a Pro Display XDR utódja lesz. Ehelyett a holnap érkező monitor várhatóan megfizethetőbb lesz, mint az 5 ezer dolláros Pro Display XDR, de az árról információ nem áll rendelkezésre.

Az Apple teljes körű tervei a Mac Studio és a potenciális Studio Display tekintetében ma este válnak világossá, a Peek Performance esemény ugyanis 19 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó