IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a ráncfelvarrott MacBook Pro?

Daniel Ives, a Wedbush elemzője szerint az Apple azt tervezi, hogy a kevesebb mint öt nap múlva megrendezésre kerülő WWDC-n bejelenti a régóta pletykált 14- és 16”-es MacBook Prót Apple Silicon processzorral.

A MacRumors által látott, befektetőknek szóló jegyzetben Ives azt írja, hogy az iOS, iPadOS, macOS, watchOS és tvOS új verzióinak általában várható bejelentése mellett az Apple “néhány meglepetést” is tervez, köztük az új MacBook Prók bejelentését. Az elemző, aki már korábban is tett jóslatokat az esemény bejelentéseivel kapcsolatban, azt mondja, hogy az M1-es Apple Silicon chip fogja hajtani az új MacBook Prókat – meglátjuk igaza lesz-e.

A közelgő MacBook Prók, amelyek a pletykák szerint már számos újdonságot tartalmaznak majd, például a Touch Bar eltávolítását, laposabb kialakítást, a HDMI-port visszatérését, SD-kártya foglalatot és a MagSafe mágneses töltést, valószínűleg az M1 chip egy erősebb iterációját, vagy esetleg az M2-t fognak tartalmazni. Az Apple tavaly novemberben jelentette be az M1 chipet, ami először az alsó kategóriás MacBook Próban, MacBook Airben és Mac miniben debütált, de megjelent azóta az új 24”-es iMacben és az iPad Próban is.

Forrás: MacRumors

Az új MacBook Prók, Mark Gurman, a Bloomberg megbízható újságírója szerint már a nyár elején bejelentésre kerülhetnek, az eddigi legmagasabb kategóriájú, Apple-szilíciummal ellátott Macek lesznek. Az Apple a tavalyi WWDC-n jelentette be hivatalosan a saját processzorra történő átállást, és azt állította, hogy a folyamat összesen két évet vesz igénybe. Jon Prosser, szintén úgy véli, hogy az új MacBook Prók, feltehetően az új 14- és a frissített 16”-es modellek a WWDC-n mutatkoznak be.

Mai jegyzetében Ives megismételte a korábban közölt jóslatokat is, köztük a Wedbush azon meggyőződését, hogy a közelgő iPhone 13-as termékcsalád 1 TB-os tárolókapacitású opciókkal fog rendelkezni, ami a jelenlegi legmagasabb, 512 GB-os modellek duplája. Emellett az elemző azt a meggyőződését is megerősítette, hogy az Apple a 2022-es WWDC-n tervezi bejelenteni az “Apple Glasses” névre keresztelt AR-szemüvegét, amelyet 2024-ben az Apple Car követ.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó