IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a WhatsApp iPadre is

A WhatsApp évek várakozása után végre megérkezhet iPadre. Az elmúlt hónapokban a Facebook már dolgozott a többeszközös kompatibilitáson, és maga Mark Zuckerberg is utalt már arra, hogy az app valóban érkezik az Apple tabletjére, most pedig újabb bizonyítékok érkeztek ezzel kapcsolatban.

A mindig megbízható WABetainfo szerint a WhatsApp végre dolgozik a multi-device 2.0-n, és a felhasználók egy iPadet is használhatnak majd új összekapcsolt eszközként.

A weboldal szerint a tervek szerint még az Android táblagépek is támogatni fogják a WhatsApp for Android multi-device funkcióit. Egyelőre a Facebook legfeljebb négy eszköz és egy okostelefon multi-device támogatásának bevezetésére készül.

A WhatsApp szóvivője szerint a TechRadarnak adott interjújában ez a funkció lehetővé teszi majd, hogy az emberek anélkül használhassák a WhatsAppot, hogy a telefonjukat csatlakoztatni kellene:

A többeszközös támogatás azt jelenti, hogy a felhasználóknak ugyanazok a funkciók állnak majd rendelkezésére, mint a WhatsApp Web, Desktop és Portal jelenlegi nyilvános verzióiban, csak anélkül, hogy a telefonjukat csatlakoztatni kellene. A multi-device képességünk azonnal jobbá teszi az élményt azok számára, akik az asztali a webes és a portal verziót is használják. És azt is lehetővé teszi, hogy idővel többféle eszköz támogatását is hozzáadjuk.

A többeszközös kompatibilitással a felhasználók akkor is kapcsolatban maradhatnak a WhatsAppal, ha nincs a közelben a telefonjuk, vagy ha az okostelefonjuk akkumulátora lemerül. Most a WABetaInfo szerint a WhatsApp egy iPadre szánt alkalmazásváltozatot is fejleszt, és egy jövőbeli frissítésben fog megjelenni.

A weboldal elmagyarázza, hogy ez egy natív alkalmazás lesz, amely az iPhone-tól függetlenül működik, és azok, akik a WhatsApp béta verzióját tesztelik, egy jövőbeli frissítésben már iPaden is használhatják majd az alkalmazást.

Nem mellesleg az alkalmazás most küldött be egy újabb frissítést a TestFlight bétához. A 2.21.170.12-es verzióval a WhatsApp áttervezte az iOS-en lévő kapcsolati információkat az üzleti kapcsolatokra. Ez a frissítés egyértelműbbé teszi az üzleti fiókra vonatkozó információkat, valamint egyszerűbbé teszi az üzenetküldést, a hívást vagy a kapcsolattartási adatok megosztását.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó

Elérhető az iPadOS 16

Anikó

M2-es és M1-es iPad Pro – mi változott?

Anikó