IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhetnek az 1 TB-os iPhone-ok?

Szintet ugorhat az Apple és hamarosan akár 1 TB-os tárhellyel is kínálhatja iPhone-jait, miután a beépített memória mérete az elmúlt évek során szépen lassan elkezdett növekedni. De hát kinek elég ma már 16 GB? Nekem, ha nem lenne ekkora a rendszer.

A tegnapi napon Jon Prosser egy minden konkrétumot mellőző tweetet szellőztetett meg:

Amiben számomra egyébként nem is az infó maga lett a lényeg, hanem az alatta kialakul beszélgetés, ahol a felhasználók screenshotokkal megtoldva kezdtek érvelni, hogy kéne-e egy terás tárhely neki vagy sem.

Természetesen igazságot nem lehet tenni az ügyben. Van, aki felhasználástól függően az Apple összes szerverét tele tudná tenni adattal és vagyok én, akinek a ~ 20 GB megtöltött tárhelyét félig csak a rendszer foglalja el. 

Prosser arra nem tért ki, hogy várhatóan mikor érkezhet a nagyobb tárhellyel ellátott iPhone – értelem szerűen idén, a 12-es szériával már biztosan nem. A vállalat általában két évente szokta változtatni a top készülékeinek elérhető tárhely mennyiségét. Így jó esettel aspirálhatunk arra, hogy az iPhone 13 már felzárkózik a Samsung Galaxy S10+ mellé kapacitásban.

Ha venném a fáradságot és kigyomlálnék 1-2 adatot, még 20 GB sem lenne…

A jelenlegi 12-es felhozatalnál a Pro Max esetében a legnagyobb tárhely 512 GB, az alap lehetőség pedig 64 GB-ról 128-ra nőtt. Az álomhatáros 512 GB-nál már három éve megragadtunk, a XS és XS Max volt az első páros, amiben elérhetővé vált. Az iPhone 7,8 és X esetében 256 GB volt a csúcs, azt megelőzően a 6 Plus és 6S Plus pedig maximum 128 GB-tal tudta kiszolgálni a felhasználókat.

Nyilván azok a felhasználók, akiknek akár professzionális, akár hobbi szinten, de a kezükhöz ragadt a kamera, előszeretettel üdvözlik az egyre nagyobb kapacitást. Az iPhone 12-es készülékek például már lehetővé teszik a HDR videófelvitelek készítését Dolby Vison technológiával 60 fps-sel, ami bizony „egy perc” alatt telerakja azt az 512 GB-ot.

Te melyik csapatba tartozol: minimálban tolod vagy a világ tárhelye sem lenne elég?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó