IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jóval tartósabb a Ceramic Shield, de nem örök életű

Az Apple iPhone 12 és 12 Pro készüléke új Ceramic Shield fantázianevet viselő technológiával védett kijelzőt tartamaz. Az új védelmi mechanizmus a vállalat szerint négyszer több esést bír ki. Ezt most le is teszelte az Allstate Protection Plans biztosításokat értékesítő vállalat.

A szemből leejtős teszt során kivitelezett hat lábas (~ 1,8 m) esést az iPhone 12 kisebb karcolásokkal meg úszta. Apró repedések keletkeztek a sarkán és szélein, az alumínium keretben lettek csak mélyebb barázdák. Ez klasszisokkal jobb eredmény, mint amit az iPhone 11 vagy Samsung Galaxy S20 produkált.

Az iPhone 12 Pro már nem úszta meg ilyen olcsón. A 25 grammal nehezebb készülék alsó része teljesen megrepedt, de ettől még használható maradt. És bár a 12-nél eggyel rosszabbul teljesített, az iPhone 11 Pro tartósságát még ígyis meghaladta.

Háttal leejtésnél a 12 sarkai egy picit koppantak, de gyakorlatilag sértetlenül megúszta a hátlap. A tesztelők szerint a lapos élek javítottak a tartósságon. A 12 Pro viszont már nem bírta ilyen jól a strapát. Szépen bepókhálósodott a hátlapja és meg is lazult az egész üvegborítás, ráadásul a széles látószögű lencse üvege is betört. Persze a készülék továbbra is működőképes maradt. 

Az oldalra ejtést mindkét eszköz kibírta nem túl fatális sérülésekkel.

Az Allstate Protection Plans előlappal, hátlappal és oldallal lefelé droptest segítségével megállapította, hogy a Ceramic Shield hatalmas előrelépést jelent. Ezen kívül úgy tűnik, a lapos élek javítják a telefon tartósságát, ha az a hátlapjára esik. Ennek ellenére mindkét készülék megsérült, amikor a járdára esett. Tekintettel a tetemes javítási költségekre, mindenkit arra buzdítunk, hogy használjon védőtokot és kezelje úgy iPhone-ját, mintha az egy drága fényképezőgép lenne.

Akadnak mások is, akik teszt alá vetették az iPhone-ok legújabb szériáját

Az iPhone 12 és 12 Pro modellek esetében az Apple 279 dollárt számít fel a képernyő javításáért. A repedezett hátsó üveg cserélje pedig 449 dollár iPhone 12-nél és 549 dollár iPhone 12 Prónál.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó