IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kompakt kijelzőt kap a Google Pixel 4a és az ára is baráti

A Pixel 4a sima verziója még nem kapja meg az 5G-t, de egy későbbi kiadása és a zászlóshajó utódja már igen.

A Google végre hivatalosan is bejelentette a Pixel 4a legfontosabb jellemzőit, és az oldalukon már előrendelni is lehet. A telefon bejelentése és piacra dobása sokat csúszott a járvány miatt, de most már augusztus végén meg lehet majd vásárolni Amerikában.

A Pixel 3a-t azért szerették a felhasználók, mert kompakt mérete volt, és ezt a filozófiát követték a 4a esetében is, ami egy mostanság már kicsinek számító, 5,8 inches OLED kijelzőt kapott. Belerakták ezen kívül az Always-On Display funkciót, ami azt jelenti, hogy például az óra és az értesítések akkor is látszanak picin és halványan, amikor le van zárva a telefon, és ez az aksit sem eszi. Elvileg.

A tegnap bemutatott Huawei Mate 40-hez hasonlóan itt is a bal felső sarokban kapott helyett egy miniszigeten a szelfikamera, ami a Pixel 4a esetében 8 megapixeles. A középkategóriás telefon viszonylag erős chipsetet kap, egy Qualcomm Snapdragon 730G-t, ami azért nagy előrelépés a Pixel 3a Snapdragon 670-éhez képest.

Ízléses kameraszigetek – Forrás: PhoneArena

Persze a jó specifikáció mit sem ér, ha nincs rendesen optimalizálva. A Google alapból Android 10-zel dobja piacra, de a telefon biztosan meg fogja kapni a 11-et, 12-t, és a 13-at is.

Sikerült még belepakolni egy 6 GB-os RAM-ot és 128 GB-os tárhelyet is. Titan M biztonsági chipet és 3140 mAh-s akkumulátort is helyet kapott, ami támogatja a 18 wattos gyorstöltést is.

A középkategóriás szegmenshez képest a kamerája is nagyon erős, ugyanis a Pixel 4 és 4 XL-nél is használatos f/1.7 rekeszértékű, 12.2 megapixeles fényképezőt tették bele. Persze az elkészített képek nem lesznek pontosan ugyanolyan minőségűek, mint a zászlóshajó modelleknél, de ár-érték arányban abszolút kiváló lesz. Portré mód, és esti fotózás funkció is lesz benne, ami jó minőségű képeket ígér alacsony fényviszonyoknál is, mondjuk ezt mindig mindenki megígéri, aztán valahogy sose valósul meg. Aki szeret jó minőségű videókat készíteni örülhet, ugyanis 4K-s felvételeket tud 30 fps-sel, és 1080p-seket 120 fps-sel.

A telefon hátulján kapott helyett szokásosan a LED fény és egy négyszög alakú kamerasziget, valamint egy kapacitív ujjlenyomatolvasó.

Kompakt méret és jó specifikációk jellemzik – Forrás: PhoneArena

A 128 GB-os verzió már előrendelhető a Google Store-ból, és Amerikában 349 dolláros kezdőárral indul, ami már csak azért is kiváló, mert ennél drágább volt a tegnapelőtt említett 46 mm-s Oppo okosóra. Európában az Egyesült Királyságban lesz először kapható szeptember 10-től, és 349 fontba fog kerülni.

A Google azt is bejelentette, hogy készítenek a Pixel 4a-ból egy 5G verziót is, amit az év későbbi felében fognak piacra dobni, ami 499 dollárba fog kerülni. Mind a Pixel 4a 5G, mind pedig a Pixel 5 Snapdragon 765G chipet fog kapni, de kamerában már sokkal erősebb lesz a Pixel 5.

A kijelzőméretekről még nem sok hivatalos információt tudunk, ahogy más specifikációkról sem, de nem lesznek sokkal nagyobbak, mint a jelenlegi 5,8-as Pixel 4a, maximum 6,67 inchig mennek el az amerikaiak.

Te szívesen használnád a Google telefonjait, vagy maradsz a klasszikus gyártóknál?

Forrás és borító: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó