IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kreatívoknak szól az új Shot on iPhone 12 videó

A cupertinóiak legfrissebb reklámja arra fókuszál, hogy némi kreativitással mi minden hozható ki a ház körüli kellékekből.

Az Apple legutóbb néhány hete jelentkezett Shot on iPhone videóval. A Dark Universe című anyag földöntúli hangulatú képsorokkal promózta az iPhone 12 Pro kamerás képességeit, ám a mellékelt werkfilmből kiderült, hogy nagyon is hétköznapi elemek (pl. víz, por, festék) bevetésével forgatták. A cupertinóiak a legújabb reklámja is hasonló receptet követ, ám a „műsorvezetők” profi stúdió helyett most egy átlagos családi otthonban adnak tippeket a kreatívabb nézőknek.

A „Hétköznapi kísérletek” című rövidfilmben ezúttal a normál iPhone 12-é a főszerep, és a felvezetéshez hűen nincsenek benne drága kellékek: a készítők léggömbökkel, papírral, olajjal, és némi fénnyel dolgoztak. Az első szakaszban vízzel töltött lufikat pattogtatnak színes papírokon lassított felvételben, rámutatva, hogy az iMovie zöld háttér funkciójával akár össze is fésülhetők a rögzített anyagok. A második szakaszban festékkel és babaolajjal kevert vizet filmeznek közelről, kiemelve a víztől elváló olajbuborékok játékos mozgását. Az utolsó fejezetben pedig az éjszakai mód hosszabb záridejével játszadoznak, gyorsan mozgatott fénylő tárgyakkal (égősor, fényrúd) rajzolva látványos csíkokat a szereplők köré.    

Habár az anyag fő mondanivalója az lenne, hogy mennyire király az iPhone 12 kamerája, azért nem árt megjegyezni, hogy természetesen korábbi modellekkel (vagy androidos vetélytársakkal) is produkálhatók hasonló eredmények. Az iPhone 8 például szintén támogatja az 1080p/120-240fps lassított felvételeket, éjszakai mód pedig a tavalyi belépő iPhone 11-ben is van, úgyhogy akár ezekkel is bátran bele lehet fogni a kísérletezésbe.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó