IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lesz Apple Music Spatial Audio Special Event is

Az Apple magyar idő szerint este 7 órakor tartja a WWDC nyitó előadását, de kiderült, hogy nem ez lesz az egyetlen Apple esemény aznap (nálunk) este. Az Apple Music most egy különleges eseményt jelentett be, amely látszólag a Spatial Audióra összpontosít, június 7-én este 9-es kezdéssel.

Az eseményt egy, a hétvégén az Apple Musicra feltöltött videóban jelentették be, amelyet először Kenny szúrt ki a Twitteren. A videó egyszerűen csak annyit ígér, hogy “hangolódj be június 7-én 12 órakor Csendes-óceáni idő szerint, hogy megnézd ezt a különleges eseményt”. Ez az esemény nem szerepel a WWDC menetrendjében, és korábban nem is jelentette be külön az Apple.

Az Apple a múlt hónapban jelentette be a Spatial Audio és a veszteségmentes lejátszás támogatását az Apple Musicban, mondván, hogy a szolgáltatás valamikor júniusban fog indulni. Most úgy tűnik, hogy holnap többet fogunk megtudni erről a bevezetésről.

Az Apple elmondta, hogy az induláskor az előfizetők több ezer dalt élvezhetnek majd Dolby Atmos és Spatial Audio támogatással a világ legnagyobb előadóitól minden műfajban, beleértve a hip-hopot, a country-t, a latint, a popot és a klasszikus zenét. Az Apple azt ígéri, hogy együttműködik az előadókkal és kiadókkal az új kiadványok és katalógusszámok hozzáadásán, ahogy egyre több előadó kezd el kifejezetten a Spatial Audio élményhez zenét készíteni.

A Spatial Audio funkciót minden H1 vagy W1 chippel ellátott AirPods és Beats fejhallgató, valamint az iPhone, iPad és Mac legújabb verzióinak beépített hangszórói támogatják majd.

Eközben az Apple ígérete szerint a több mint 75 millió dalból álló teljes Apple Music katalógus veszteségmentesen lesz elérhető. Az Apple Music Lossless szintje a CD-minőségnél kezdődik, ami 16 bit 44,1 kHz-től egészen 24 bit 48 kHz-ig terjed, és natívan lejátszható az Apple-eszközökön. Az Apple Music a Hi-Resolution Lossless-t is kínálja majd, egészen 24 bit 192 kHz-ig, amihez külső DAC szükséges.

Mind az Apple Music Lossless, mind a Spatial Audio az Apple Music előfizetők számára felár nélkül elérhető lesz.

Borítókép: Apple Music

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó