IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mágneses csatlakozóval jöhet a következő Mac mini

Múlt héten a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple dolgozik a Mac mini csúcskategóriás változatán, amely további portokkal és ugyanazzal az Apple Silicon chippel rendelkezik, amely várhatóan a közelgő újratervezett MacBook Próban is debütál. Most az rendszeres Apple szivárogtató, Jon Prosser új renderei alapján először láthatjuk a készülő Macet.

Az Ian Zelbo által Prosserrel együttműködve készített és a Front Page Tech új YouTube-videójában megosztott renderek szerint az új Mac mini nagyrészt megtartja a meglévő Mac minihez hasonló kialakítást, de összességében kisebb lesz.

Prosser szerint az új csúcskategóriás Mac mini ugyanazokkal a portokkal fog rendelkezni, amelyek jelenleg az Intel-alapú Mac minin is elérhetőek, azaz négy Thunderbolt, két USB-A, Ethernet és HDMI. Egy másik változás, ami állítólag az új Mac mini esetében is érkezik, az egy “plexiüvegszerű” felső rész, ami az alumínium ház fölött helyezkedik majd el.

Forrás: FPT

Proser azt mondja, “hallotta”, hogy az Apple a nemrég megjelent 24 hüvelykes iMachez hasonlóan kéttónusú színválasztékot tesztel a Mac mini esetében. Végül Prosser szerint az új Mac mini ugyanazt a mágneses tápcsatlakozót fogja tartalmazni, amely a 24 hüvelykes iMacben debütált.

Az Apple novemberben frissítette a Mac minit az M1 Apple Silicon chippel, így a kínálatban maradtak az Intel processzorokkal felszerelt Mac minik. A Bloomberg jelezte, hogy az Apple elvetheti az új csúcskategóriás Mac mini kiadására vonatkozó terveit, de megjegyzi, hogy ettől függetlenül a jelenlegi Intel modelleket végül Apple Silicon chippel ellátott modellekkel fogja cserélni.

Borítókép: FPT

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó