IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még mindig tervben van az új MacBook Pro

A Bloomberg májusi jelentése szerint az Apple már idén nyáron újratervezett MacBook Prót mutathat be. Ma a Power On hírlevelében Mark Gurman azt írja, hogy “az Apple minden figyeleme az őszre irányul”, de az új MacBook Pro megjelenése még mindig valamikor idén várható.

Annak idején Mark Gurman beszámolója a MacBook Pro felhasználók számára szinte egy álom megvalósulását jelentette: egy HDMI portot az SD-kártya foglalat mellett. Még a mágneses MagSafe technológia visszatérését is várták a töltéshez.

Forrás: MacRumors

Az új MacBook Prók állítólag nyolc nagy teljesítményű és két nagy hatékonyságú maggal rendelkeznek majd, 16 vagy 32 grafikus magos változatban. 

Az új MacBook Prókhoz az Apple két különböző chipet tervez, Jade C-Chop és Jade C-Die kódnéven: mindkettő nyolc nagy teljesítményű és két energiatakarékos, összesen 10 magot tartalmaz, 16 vagy 32 grafikus magos változatban lesz elérhető. A nagyteljesítményű magok a bonyolultabb feladatokhoz kapcsolódnak, míg az energiatakarékos magok lassabb sebességgel működnek az olyan alapvető igényekhez, mint a webböngészés, megőrizve az akkumulátor élettartamát. Az új lapkák eltérnek az M1 kialakításától, amely a jelenlegi 13 hüvelykes MacBook Próban négy nagy teljesítményű, négy energiatakarékos és nyolc grafikus magot tartalmaz.
Mark Gurman

Most Gurman azt írja hírlevelében, hogy “a következő hetek a termékhírek tekintetében gyengének ígérkeznek, de új MacBook Prók még idén várhatóak. Még ha a gépek nem is jelennek meg a következő hetekben, egy nyári megjelenés még mindig lehetséges, mivel a nyár szeptember közepéig azért csak eltart. 

Ez éppen azután történt, hogy a Dylandkt nevű szivárogtató múlt héten azt mondta, hogy az Apple várhatóan “október végén vagy november elején” mutatja be az új Mac-et.

Még májusban Dylan megerősítette a többi pletykát, miszerint az új MacBook Pro vadonatúj külsőt kap, lapos élekkel, csökkentett kávákkal és kibővített csatlakozókkal – amelyek között SD kártyaolvasó, MagSafe és HDMI port is szerepel.

Ha tehát arra számolsz, hogy egy újratervezett MacBook Próra frissíthetsz, akkor valószínűleg még egy kicsit várnod kell. Egy nagyobb iPadről is álmodozhatsz már most, amin Gurman szerint az Apple szintén dolgozik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó