IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megvan az idei WWDC hivatalos programja

Az Apple 1987-ben tartotta meg először Worldwide Developers Conference névre hallgató eseményét a Santa Clara Convention Centerben. Azóta lefolyt némi víz a Dunán. Volt, hogy San José, máskor San Francisco adott otthont az eseménynek. Idén először lesz rendezvény valódi közönség nélkül június 22 és 26 közt megtartva, kizárólag az online térben.

Természetesen a legtöbb embert az eseménysorozatot megnyitó Special Event Keynote érdekel, ahol a vállalat lerántja a leplet az operációs rendszereinek legújabb frissítéseiről, és akár még egy-két hardveres bónusz is beleférhet.

Forrás: Apple Newsroom

Idén is, mint mindig, ez a Keynote nyitja az egész esemény sorozatot az Apple Parkból, magyar idő szerint június 22-én este 7 órai kezdettel. A kizárólag streamelt bemutatót számtalan lehetőséged lesz lekövetni. Ha egy kicsit haza akarok beszélni, akkor természetesen tartsatok velünk az IThon.hu-n! A natív videó pedig elérhető lesz az Apple oldalán, az Apple Developer appban és oldalán, az Apple TV appban és YouTube-on is.

Azonban itt még nem áll meg az esemény, persze, kizárólag érdeklődőknek már eggyel kevésbé lesz eseménydús a maradék három nap. Hiszen ez a konferencia a fejlesztőkről szól, számukra számtalan érdekességgel állt elő az Apple, természetesen mind online.

18-án mutatják be az új Apple Developer Forums névre hallgató felületet, ahol fejlesztők hada kérdezhet majd több mint ezer Apple mérnöktől. A WWDC első napján mindenki betekinthet ezekbe a témákba, azonban csak az Apple Developer Program tagjai posztolhatják kérdéseiket.

Forrás: Kais Notes

Emellett a fejlesztőknek lehetősége nyílik egyesével „szemtől szemben” beszélgetni az Apple mérnökeivel, természetesen célirányosan, időpontot kérve, ahol a vállalat tapasztalt mérnökei még több segítséggel tudnak szolgálni.

16-án pedig bejelentik még a Swift Student Challenge finalistáit is. Ők azok a diákok, akik indultak az Apple Swift programozós kihívásán, és május 17-ig beküldték pályamunkáikat.

Érdekesnek ígérkezik ez az új, kényszer szülte helyzet, tartsatok velünk, hogy garantáltan nem maradjatok le semmiről!

Borítókép: Apple Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó