IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Portok nélkül és teljesen kávamentes kivitelben érkezhet a Xiaomi következő készüléke?

A Xiaomi továbbra is tíz körömmel küzd azért, hogy megmutassa, kutatás és fejlesztés területén ők igenis az élen járnak. Ezért most egy olyan koncpeciókészülékkel álltak elő, mely minden csatlakozó lyukat mellőz és négy oldalán is lefelé folyó, hajlított kijelzővel rendelkezik.

Ez lenne az okostelefonok jövője? És akkor mi van az össze-vissza hajtogathatós készülékekkel? Csak úgy alsó hangon jegyezném meg, hogy a Samsung egyszer már befürdött a kétoldali hajlított kijelzős Edge szériával. Talán erre a kérdésre akar választ adni a Xiaomi csapata is új koncepciójuk bemutatásával. Néhány nappal a teljesen vezeték nélküli és távoli töltőrendszer bemutatása után a cég további eszközökkel is demonstrálni kívánja, hogy a kutatás és fejlesztés élvonalában jár.

Ezúttal egy olyan okostelefon koncepcióját mutatták be, melynek különlegessége a „négyoldalú ívelt vízesés”, (jó ez magyarul borzalmasan hangzik) vagyis a minden oldalra lefolyó, hajlított ívű képernyő integrálása, amit a Samsung vagy a Huawei már korábbaan képes volt megtenni. Az extrája a történetnek, hogy a Xiaomi nemcsak a készülék jobb és bal oldalán, hanem tetején és alján is ívelte a kijelzőt. Ezzel száműzve minden csatlakozót és gombot a készülék bármely oldaláról.

Az élek pontosan 88 fokosra vannak hajlítva az okostelefon körül, hogy valóban azt a benyomást keltsék, mintha a képernyő borítaná a vázat. Ezzel a telefon kicsit a Xiaomi Mi Mix Alphára emlékeztet, melynek képernyője teljesen körbefogta az okostelefont. A Xiaomi ismertetője szerit a kialakítás megvalósításához külön meg kellett tervezniük egy olyan rendszert, mely segítségével 800° C-os hőmérsékleten meg tudják hajlítani az üveget anélkül, hogy az darabokra törne és több mint 10 különböző összetett eljárásnak vetették alá, hogy a képernyőt a legjobban beállítsák.

Forrás: Xiaomi

Továbbá az is kiderült, hogy a formatervezést nem kevesebb, mint 46 szabadalom védi, mely magában foglalja a tervezéshez felhasznált technológiákat is. Illetve kiköti fontos elemek elmozdítását is, amelyek általában megtalálhatók a készülékek keretén. Az USB-C-s vezetékes töltést teljes egészében vezeték nélküli megoldás váltja, a SIM-foglalat sem szükséges már az e-SIM-chip miatt. A front kamera a kijelző alá került, csak úgy, mint a beépített piezoelektromos hangszóró, amit már a Mi Mix esetében is láthattunk, az oldalsó gombok pedig teljesen taptikusak lettek.

A Xiaomi által bemutatott készülék egyelőre egy egyszerű koncepció, melyet záras határidőn belül biztosan nem szándékoznak forgalomba hozni. Ugyanakkor a cég vezetője kevesebb mint 24 órával a koncepció bejelentése előtt utalt arra, hogy a vállalat 1300 eurónál nagyobb értékű okostelefon bevezetését fontolgatja. Nehéz elhinni, hogy ez teljesen véletlen. Különösen, annak tükrében, hogy néhány nappal azelőtt bejelentették törekvéseiket egy vezeték nélküli töltőrendszert fejlesztésére is.

Forrás: Xiaomi

A legvalószínűbb felvetés az, hogy a Xiaomi egy új Mi Mix bemutatására készül, amelynek kialakítása többé-kevésbé közel állhat ehhez a koncepcióhoz.

Forrás és borítókép: Xiaomi

Kapcsolódó cikkeink

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó