IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Rendesen odaver egyes készülékek aksijának az iOS 14.2

Számos felhasználó, aki régebbi készüléket – nevesül, iPhone XR, XS, X, 7 vagy SE – frissített iOS 14.2-re most durva merülési problémákat észlel. 

Az iPhone-ok mellett az iPadOS 14.2 is megviselni látszik néhány táblagépet, ahol szintén a túlzott merülés a vezető probléma. Az Apple pedig mélyen hallgat, hogy érkezik-e szoftveres megoldás a problémára. 

Az Apple fejlesztői fórumokon közzétett felhasználói panaszoknak leginkább arról szólnak, hogy a problémák röviddel az iOS 14.2 novemberi megjelenése után kezdték felütni a fejüket. Egyre több felhasználó kezdte észrevenni az idő múlásával, hogy valami nincs rendben. Erre egy Reddit bejegyzés fel is hívta a figyelmet. Néhány érintett felhasználó a Twitterre is posztolt, hogy felhívják a figyelmet az akkumulátorral kapcsolatos problémákra az iOS 14.2 frissítés telepítése után.

A legtöbb esetben az iOS 14.2-t futtató iPhone-modellek esetében az akkumulátor élettartama meglehetősen csökken. Volt, aki azt tapasztalta, hogy az akkumulátor kevesebb, mint 30 perc alatt 50%-ot merült, de van akinek 1,5 óra alatt a teljes töltés ugrott. Ezekhez a panaszos hangokhoz csatlakozott még jó néhány másik felhasználó is. Egyes userek pedig azt figyelték meg, hogy restart után jóval magasabb százalékot jelzett ki a készülékük, mint előtte. Egyértelműen szoftveres a katyvasz. 

Az akkumulátor lemerülésével kapcsolatos problémákat leginkább a régebbi iPhone modelleknél figyelték meg, de érintett leheet az iPhone 11, XR, 7 és a 2020-as SE. Senki sem menekül!  És néhány régebbi modellt használó iPad-user, is jelentette a problémát, ami érintette például a 2018-as iPad Prót is iPadOS 14.2-n. Azt nem tudni, hogy az új, 12-es széria valóban benne van-e a buliban. Mert persze egyből bukkantak fel aggódó felhasználók, akik a szoftveres probléma csíráját vélték felfedezni zsír új készülékükön.

Forrás: Gadgets 360

Az Apple egyelőre nem kommentálta semmilyen formában a felé jelentett problémákat, de hamarosan muszáj lesz megszólalniuk, mert nagyon úgy tűnik, hogy egy szoftveres battery-gate van a láthatáron.

Nekem pedig már az iOS 13 óta nem az igazi az aksi a XS-ben, úgyhogy meg sem lepődtem. Ha téged még nem érte a probléma és nem is frissítettél eddig iOS 14.2-re, én lehet nem is tenném egy ideig.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó