IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Saját zenei csatornát indított az Apple

Az Apple Music TV-n a zenetévézés hőskorát idézve szinte állandóan klipek pörögnek majd, ám idehaza egyelőre nem „fogható” az új szolgáltatás.

Történelmi okokból az itthoni közönség durván lekésett a Music Television, azaz az MTV legjobb éveiről, a magyar nyelvű sugárzás 2007-es elindítása (és 2017-es újraindítása) már csak vigaszdíjként fogható fel. A hazai popkultúrában tátongó űrt így főként az 1997-ben startolt Z+, majd az abból kinőtt VIVA próbálta betölteni, egészen a 2017-es megszűnéséig. Ilyen előzményekkel nálunk nem sokan érzik át azt a mémoldalakon újra-és újra felbukkanó szállóigét, hogy „emlékszel rá, amikor az MTV-n még csak zenék mentek?”.

Az amerikaiak egy részének ugyanis máig hatalmas trauma, hogy a 80-as években még klipeket játszó MTV a 90-es évektől szép lassan átállt a valóságshowkra és egyéb szórakoztató műsorokra. Nekik lehet jó hír, hogy az Apple nemrég elindította saját zenei TV-jét, az Apple Music TV-t, amin többnyire klipek megszakítás nélküli áradata várja a közönséget. A szolgáltatás a október 19-én startolt, méghozzá az Apple Music 100 legnépszerűbb dalának videóival. Az Apple ígérete szerint a csatornán válogatott zenés anyagokat játszanak, később exkluzív újdonságokkal, premierekkel, élő előadásokkal és eseményekkel.

A lépéssel az Apple tovább építgeti a zenei birodalmát, ami az iTunes áruház hanyatlása után 2015-ben kapott új lendületet az Apple Music platform elindításával. A cupertinóiak zenestreaming-szolgáltatása már most is kínál három rádiót (a Magyarországról is elérhető Apple Music 1-t, a Hits-et, és a Country-t), a tévé viszont eddig hiányzott a repertoárból, így a videós babérokat eddig javarészt a YouTube aratta le (ami nyilván ezután is így marad).

Az „almás MTV-t” elvileg az Apple Music és az Apple TV-app keresőjéből lehet elérni, de mi magyarok ebből ugyanúgy kimaradunk, mint a Thriller 1983-as premierjéből, mivel a csatorna csak az Egyesült Államokban nézhető, s egyelőre nem is esett szó bővítésről. Talán majd a Spotify…

Forrás: Variety

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó