IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Te mennyit mozogtál eddig?

Az Apple Watch Tevékenység (Activity) alkalmazása elől nincs menekvés, kő keményen logolja, mikor milyen mozgásokat végeztél. És lelkes instruktorként nem átall minden eszközzel motiválni téged céljaid eléréséhez.

Ennek érdekében pontosan nyomon követi, hányszor állsz fel, mennyit mozogsz és hány perc testmozgásnak megfelelő aktivitást végzel, pl. sétálsz – nem csak a hűtő és az ágy között.

Napi eredményeidet a szép színes gyűrűkön követheted akár az órádon vagy a telefonod Tevékenység alkalmazása segítségével. A napi cél pedig nem más, mint zárni a köröket. Egyetlen szépséghibája, hogy összességében nem mutatja, eddig milyen eredményeket értél el. De szerencsére erre is van megoldás. Ha közhelyes akarnék lenni, akkor „There’s an app for that!”. de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg mit tud natívan az Watch-iPhone párosa.

A kezdetek

Amikor először párosítod az órád a telefonodhoz, akkor a beállítások során arra is sor kerül, hogy pontosan megadd naponta elérendő céljaid. Ha úgy döntenél, hogy ezt most kihagyod, később is van lehetőséged, hogy megadd a célszámokat a Tevékenység alkalmazásban – például, amikor először megnyitod azt.

  • Nyisd meg a Tevékenység alkalmazást az Apple Watchodon
  • Húzz balra balra, léptesd át a Mozgás, Gyakorlat és Állás leírásait, majd menj a Kezdés lehetőségre
  • A Digital Crown segítségével állítsd be nemed, korod, magasságod és súlyod, és add meg, hogy kerekes széket használsz-e
  • Válaszd ki a tevékenység szintjét és kezdj el mozogni

Nyomonkövetés

Az órádon és a telefonodon is megtalálható Tevékenység alkalmazásban bármikor lecsekkolhatod a nap folyamán, hogy hol tartasz a gyűrűiddel:

  • A piros Mozgás gyűrű mutatja, hogy hány aktív kalóriát égettél már el
  • A zöld Edzés gyűrű mutatja, hogy hány percnyi tevékenységet végeztél már el
  • A kék Állás gyűrű mutatja, hogy a nap során hányszor álltál fel óránként és mozogtál legalább egy percet

Ha kerekesszéket használsz, akkor az Állás gyűrű helyett Gördülés szerepel majd a logodban.

Ahhoz, hogy ne csak a köröket lásd, görgess lejjebb a Digital Crown segítségével, vagy húzd felfelé az ujjad a kijelzőn, így pontos számadatokkal is láthatod hol tartasz éppen a napi célok teljesítésében.

Az iPhone-odon található alkalmazásban viszont ennél jóval több lehetőséged van. Nemcsak a napi eredményeidet, hanem visszamenőleg láthatod mit értél el, sőt, még különböző aktivitási trendeket is találsz. Ezek a mérőszámok megmutatják, hogyan alakult az elmúlt 90 napra az utóbbi 365 naphoz mérve. Ehhez nincs más dolgod, mint meglátogatni az alkalmazás Előzmények és Trendek lapfülét.

Ami viszont egyáltalán nem található meg ebben az alkalmazásban, az az összesítés arról, hogy eddig mit értél el összességében. Erre szolgál tökéletes megoldást az Activity Stats ingyenes alkalmazás. Sok különleges funkciója nincs, viszont kumuláltan mutatja eddigi eredményeidet, mióta az eszközeid képesek logolni. Nekem 2016 novemberére visszamenőleg így néz ki, amit össze tudtam mozogni:

A te eredményeid mit mutatnak?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó