IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Teljesen megváltozhat a következő iPad Air

A következő generációs iPad Air a Mac Otakara japán blog szerint a harmadik generációs iPad Próhoz hasonló dizájnnal fog rendelkezni.

Az oldal egy kínai beszállítóra hivatkozva azt írja, hogy az ötödik generációs iPad Air továbbra is 10,9 hüvelykes kijelzővel és az oldalán lévő Touch ID gombbal rendelkezik majd, de dupla lencsés kamerarendszert kap, széles és ultraszéles kamerákkal.

Egy LiDAR szkenner is szóba jöhet az iPad Airben, bár ez nem garantált, és a beszállító sem tudta biztosan. A további jellemzők közé tartozik a négy hangszórós audiorendszer és az 5G mmWave chip.

Forrás: 9to5Mac

A Mac Otakara arra számít, hogy az ötödik generációs iPad Airben A15-ös chip lesz, és bár a mai pletyka nem tartalmaz részleteket a megjelenési dátumról, a korábbi információk 2022 eleji megjelenésre utaltak.

OLED-kijelzőről sincs szó, pedig több más pletyka is azt sugallta, hogy az Apple dolgozik egy OLED-kijelzővel ellátott iPad Air méretű iPaden. Az iPad Air várhatóan OLED technológiát használ majd, míg az iPad Pro termékcsalád marad a mini LED technológiánál.

A Mac Otakara azt is írja, hogy a “legfrissebb információk” szerint a közelgő kilencedik generációs olcsó iPad és az iPad mini 6 úgy tűnik, hogy nem különbözik a meglévő nyolcadik generációs iPadtől és az iPad mini 5-től.

Az oldal szerint lehetséges, hogy az egyetlen frissítés az A14-es chip frissítése lesz, a dizájnváltás pedig csak 2022-ben vagy később érkezik.

Forrás: 9to5Mac

Ez nincs összhangban a korábbi pletykákkal, különösen az iPad mini 6-tal kapcsolatban. Olyan megbízható forrásokból, mint Ming-Chi Kuo és Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa, olyan jelentéseket hallottunk, amelyek szerint a következő iPad mini nagyobb kijelzővel és esetleg Home gomb nélkül fog rendelkezni.

Az iPad mini 6 várhatóan idén ősszel jelenik meg, így már nem kell sokat várnunk arra, hogy kiderüljön, melyik pletykakészlet igaz. Vagy egy kis frissítést kapunk, amely nem változtat a dizájnon, vagy egy nagyobb frissítést, amely az iPad minit az iPad Pro és az iPad Air modellel hozza összhangba.

Ami az olcsó iPadet illeti, a Mac Otakara az év elején azt írta, hogy az iPad Air 3-hoz hasonlóan fog kinézni, de már nem egyértelmű, hogy ez igaz-e.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó