IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Testhőmérsékletet mérő telefonnal jöhet a Honor

Ha a különböző gyártók alsóbb kategóriás készülékei közt kutakodik az ember, mindig belefuthat valamilyen, a high-end készülékek funkciótól teljesen különböző újdonságba. Ilyen az Honor Play 4 és Play 4 Pro legújabb testhőmérséklet mérésére alkalmas szenzora is.

Emellett az új modellek 5G-s csatlakozással rendelkeznek, a Play 4-ba négy hátlapi kamerát is besűrítettek, a Pro modellbe pedig befért egy dupla a kijelzőbe épített szelfi kamera és 40W-os gyorstöltés is.

Forrás: Android Police

Sőt, egy speciális verzió keretében még olyan modell is érkezhet a készülékekből, ami egy infravörös szenzor segítségével képes azonnal akár testhőmérsékletet is mérni.

A hátlapon elhelyezett négy lencsés kamera modulban megbújik egy új infravörös szenzor is, ami lehetőséget biztosít különböző felületek hőmérsékletének leolvasására -20 és 100 °C közt.

A pontosságról és megbízhatóságról sokat nem tudunk, de álmomban nem gondoltam volna, hogy a koronavírus járvány ilyen sebességgel tudja átalakítani a keresletet és kínálatot. Ugyanis a kizárólag Kínában elérhető konfigurációt kifejezetten azért is születhetett meg, mert ott még mindenütt infravörös termométerekkel mérik a legtöbb ember testhőmérsékletét.

Forrás: NDTV

Egy pár évvel ezelőtt még azt sem gondoltam volna, hogy egy 3-400 dolláros készülékre azt mondom, hogy alsó kategóriás, de ez az időszak is eljött. A Play 4-et 281, míg a 4 Prót 407 dollárnak megfelelő jüanért mérik.

Ha sokáig velünk marad még a járvány, vajon a többi gyártó is átveheti a Honor példáját? A LiDAR scanner mellet befigyelhet egy hőmérő is a későbbiekben?

Forrás és borítókép: Android Police

Kapcsolódó cikkeink

Ilyen lesz a Honor 50-es szériája

Foltin

Intel processzorral is kapható lesz a Honor MagicBook

Foltin

A túltolt branding esete a kisebb okostelefon gyártókkal

Foltin