IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tim Cooknak már csak egy nagy dobása lehet

Az elmúlt években egyre több találgatás indult arról, hogy ki veszi át az Apple vezérigazgatói posztját Tim Cook után. Legutóbb maga Cook erősítette meg, hogy 10 év múlva már valószínűleg nem lesz az Apple-nél.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman a Power On hírlevelének legfrissebb kiadásában az Apple vezérigazgatói pozíciójának jövőjéről is spekulált, és azt mondja, hogy az Apple-n belül úgy vélik, hogy Cook még egy nagy új „termékkategória” erejéig szeretne maradni.

Forrás: Startuponline

Gurman azt írja, hogy Cook különösen az Apple kiterjesztett valóság szemüvegeire koncentrál. Az Apple hardveres AR/VR erőfeszítései valószínűleg Cook utolsó nagy dobbantása lesz:

De vannak arra utaló jelek, hogy ez nem valószínű. Az Apple-n belül úgy vélik, hogy Cook csak még egy nagy új termékkategória bevezetésének idejére akar maradni, ami valószínűleg inkább a kiterjesztett valóság szemüveg lesz, mint egy autó – ami még távolabb van. Azt is megérti, hogy egy Szilícium-völgyi vállalatot vezetni jellemzően fiataloknak való játék, és ő nem fog messze a fénykorán túl maradni.
Mark Gurman

Gurman azt is megismétli, hogy az Apple 2022-re tervez egy kevert valóságot használó headsetet, de az AR-szemüvegek is fejlesztés alatt állnak, hogy valamikor az évtized közepén megjelenhessenek. Gurman azt találgatja, hogy Cook valószínűleg valamikor 2025 és 2028 között vonul vissza, mivel 2025-ben lejár a fizetése is.

A Bloomberg már korábban részletezte egy tavalyi jelentésében, hogy az Apple egyre nagyobb hangsúlyt fektet az utódlási tervekre. Abban a jelentésben kifejtették, hogy az Apple egyre inkább igyekszik kinevelni a következő felsővezetői osztályt, mivel Cook átlépi a 10 éves határt az Apple vezérigazgatójaként.

Borítókép: Marketwatch

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó