IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Több, mint 15 év után végleg lehúzza a rolót a Yahoo Answers

Május negyedikét követően az ikonikussá vált platform megszűnik létezni.

Elsőként a The Verge számolt be arról, hogy véget ért egy korszak, és végleg bezárja kapuit a Yahoo Answers. Azóta már egy banner is megjelent a weboldal tetején, amely hivatalossá nyilvánította a híreket.

Forrás: 9to5mac/yahoo
Április 20. után már nem lesz lehetőség új kérdések feltevésére és azok megválaszolására, a korábbiakat viszont május 4-ig még meg lehet tekinteni. Május 4-ét követően az oldal teljesen leáll. Aki igényt tart a feltett kérdéseire, válaszaira, annak lehetősége van letölteni azokat a Privacy Dashboardról. Ezt június 30-ig tehetik meg, utána minden adatot törlünk majd a biztonsági előírásoknak megfelelően.
közölte felhasználóival a Yahoo.

Április 20-ig lehet tehát még aktívan használni a felületet, utána már csak olvasási módban érhető majd el. Május 4. után az oldal megszűnik létezni, minden egyes oda vezető link a Yahoo főoldalára irányít majd.

A felhasználóknak június 30-ig lesz lehetőségük arra, hogy másolatot kérjenek a saját adataikból. Ide tartozik minden, a felhasználók által létrehozott kérdés, válasz, és ezek listája, valamint az összes közzétett kép is.

A Yahoo elmondása szerint az évek múlásával az Answers fokozatosan veszített a népszerűségéből, ezért úgy döntöttek, hogy a belé fektetett erőforrásokat inkább olyan irányba összpontosítják, amely jobban szolgálja a felhasználóik aktuális igényeit.

Akik aktívan használták a szolgáltatást, a Yahoo weboldalának GYIK részlegén tehetnek szert bővebb információra a megszűnéssel kapcsolatban. Mindenki más pedig csendben morzsoljon el egy könnycseppet, hogy a régi jó dolgokból nem marad már semmi.

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó