IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Továbbfejlődhet az ultraszéles kamera az iPhone 13-ban

Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 13 már nagyon valószínű, hogy jelentősen javított teljesítményű, gyenge fényviszonyok mellett is jobban teljesítő, továbbfejlesztett ultrasszéles látószögű kamerával rendelkezhet majd.

TFI Securities befektetői feljegyzésében Kuo azt állítja, a Sunny Optical kínai beszállító iPades 5P-s objektívellenőrzése zökkenőmentesen zajlott, és gyümölcsöző volt a fejlesztés. Ennek fényében a jövő évi iPhone 13-as szériába már a 7P-s széles látószögű lencse kerülhet.

Kuo arra számít, hogy a Sunny 2021 első negyedévének közepén megkezdi az ‌iPad‌ 5P-s lencsék tömeges szállítását, és a korlátozott kezdeti gyártási kapacitás miatt ezeknek az alkatrészeknek mintegy 15 %-át biztosítja az Apple számára. A jelentésben nem szerepel, hogy az 5P-s objektívet melyik iPad modellbe szánják, de az 5P-s és a 7P-s objektívek szállítási aránya várhatóan 15-20 és 25-30% változhat 2022-ben.

Kuo szerint a Sunny Optical fokozott jelenléte nyomást gyakorol a Larganra is, amely csak fokozza a jelenlegi árháborút, hiszen a Largannak jelentős technológiai előnye van más iPhone kameraalkatrész-beszállítókkal szemben.

Még tavaly novemberben Kuo azt jósolta, hogy a két csúcskategóriás ‌iPhone 13‌ modell ultraszéles kameráját jelentősen továbbfejleszti az Apple ƒ/1,8 rekeszértékű, 6P-s autofókusszal. Az összes jelenlegi ‌iPhone 12‌ modell ƒ/2,4 rekeszértékű, 5P-s ultraszéles kamerával van felszerelve, fix fókusszal.

A Barclays elemzői, Blayne Curtis és Thomas O’Malley azonban azt fejtegetik, hogy mind a négy ‌iPhone 13‌-as modell továbbfejlesztett ulltraszéles kamera objektívvel rendelkezhet, szélesebb ƒ/1,8 rekeszértékkel, így ellentmondásos információk érkeztek arról, hogy pontosan hány modell kapja meg a kamerafrissítést. Kuo arra számít, hogy a továbbfejlesztett ultraszéles objektív csak 2022 második felében érkezhet meg az ‌iPhone‌ sorozata többi modelljébe.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent az iOS 16

Anikó

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Anikó

Végre visszatért a töltöttség százalékos kijelzése az iPhone-okon, de miért így?!

Anikó