IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ülj fel a nosztalgiavonatra az Android készülékeddel ezzel a widgettel

Az iPhone-osok még csak most kezdhették el widgetekkel személyre szabni a képernyőjüket, az androidosok számára az első megoldások már retrónak tűnnek.

A korábbi cikkeimben, akárhányszor előjött a HTC neve, csak jó szájízzal tudtam visszagondolni rá. Kiváló dizájn, jó ár-érték arány, megbízhatóság és az újonnan optimalizált Android és a Sense UI tökéletes egyvelege sok embert meggyőzött. Zsolt írt is egy kiváló cikket a HTC tündökléséről és bukásáról.

A klasszikus kinézet új eszközön – Forrás: PhoneArena

A vállalat Android-készülékei (néhány figyelemre méltó kivételtől eltekintve) a HTC Sense felhasználói felületet használták, amely javította az Android felhasználói élményét. A HTC Sense egyik legikonikusabb funkciója az időjárás és az óra widget volt. Annyira különleges volt a dizájnja, hogy bárki azonnal meglátott volna egy screenshotot a telefon képernyőjéről, azonnal tudta, hogy HTC-ről beszélünk.

Egy fejlesztői csoportnak köszönhetően újraélhetjük a retró érzést, ugyanis létrehoztak egy alkalmazást a Google Play Áruházban Sense Flip Clock & Weather néven. Először értelemszerűen le kell szednünk egy Android eszközre az alkalmazást, majd pedig el kell indítanunk azt.

Pont, mint az eredeti – Forrás: PhoneArena

A widget beállításához ez olyan területre kell kattintanunk a kijelzőn, ahol még nincs semmi és hosszan nyomjunk egyet. Az opciókból válasszuk ki a widgetet, és onnan is a Sense Flip Clockot. Kiválaszthatjuk, hogy hogy nézzen ki, hány csempét foglaljon el, majd pedig megadhatjuk, hogy éppen melyik várost szeretnénk látni.

Én nagyon imádtam ezt az órát és emlékszem, hogy az utána következő Samsung telefonjaimon is előszeretettel használtam, annyira tökéletesen eltalálták a dizájnt és az érzést. Ha lenne Androidom, most is feltelepíteném rá.

Nektek is jó érzéseket hoz elő ez a widget?

Forrás és borító: Phonearena

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó