IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Az Apple hivatalosan jövő héten jelenti be az iPhone 14-et, és eddig úgy tűnik, hogy a gyártó zászlóshajóiba nem kerül semmilyen óriási újítás vagy lenyűgöző új funkció. Legalábbis a Samsung ezt akarja elhitetni a Galaxy S22 Ultra és a Z Flip4 új reklámjában: „Ez az újdonság nem iPhone formájában érkezik hozzád.”

A Samsung új reklámja a Galaxy S22 Ultra és a Z Flip4 látszólag innovatív funkcióira összpontosít. Mindezt úgy teszi, hogy azt gondoljuk, hogy ezek az új funkciók az iPhone 14-gyel érkeznek, mondván:

Készülj fel az Apple legújabb bemutatójára, mert belépsz egy olyan világba, ahol minden szem egy irányba szegeződik, csak nem rád. Ahol az okostelefonok legnagyobb felbontású kamerája valakinek a zsebében lesz. És az az epikus holdfénykép, amiért mindenki rajong, nem a tiéd lesz. Ez az újdonság nem iPhone formájában érkezik hozzád. Már itt van a galaxisban.

A Samsung rendszeresen trollkodik az Apple különleges eseményei és új termékbemutatói előtt. Az egyik legikonikusabb Samsung-kampány 2017-ben futott, amikor a vállalat könyörtelenül kigúnyolta az iPhone X notchát, a fejhallgató-csatlakozó hiányát és még sok mást. De persze a Samsung gyakran végül sok olyan változtatást és funkciót fogad el, amiért egykor gúnyolódott az Apple-n.

2017-en több korábbi iPhone-bemutatón haladtak végig, és közben különböző funkciókat és változásokat gúnyoltak ki. Az iPhone 3GS-t a tárhely hiánya miatt szívatták, míg az iPhone 5s-t azért, mert nem támogatja a tollat, mint beviteli eszközt.

2016-ban a Samsung azért támadta az iPhone-t, mert nem vízálló, ami azért érdekes választás, mivel az iPhone 7-et az Apple vízállónak hirdette, és a készülékről kiderült, hogy jelentős időt kibír a vízben.

Végül a Samsung gúnyolt az iPhone 7-et a fejhallgató-csatlakozó és a Qi-képes vezeték nélküli töltés támogatásának hiánya miatt. Természetesen az iPhone 8 és az iPhone X már támogatja a Qi vezeték nélküli töltést.

És behúztak olyat is, hogy a videóban szereplő iPhone-felhasználó végül a Samsung Galaxy Note 8-ra vált. És az immár Galaxy Note 8 felhasználó elsétál az iPhone X-re várakozó emberek sora mellett, amikor a tömegben kiszúr valakit, aki notch-formájú frizurát visel.

Ennek tükrében, bátran mondhatjuk, hogy idén élét vesztette a Samsung nyelve az Apple-lel szemben. Igaz új funkciók és meghökkentő karakterisztika nélkül egészen nehéz nagyot alkotni. Várjuk a visszavágót…

Borítókép: NextPit

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó