IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Eszközök szinkronizálása iTunes használata nélkül

Tavaly a macOS Catalina érkezésével új korszak kezdődött az iTunes életében, ugyanis egyszerűen kihagyták az operációs rendszerből. Nézzük, mihez kezdjünk, ha ennek ellenére szükségünk lenne néhány megszokott funkcióra!

A macOS Catalina megérkezése óta tudjuk, milyen az élet iTunes nélkül. Az Apple ugyanis több részre bontotta a régóta használt programot: azóta a zenék az Apple Musicban, a megnézhető tartalmak az Apple TV-ben, a podcastok az Apple Podcastok alkalmazásban, a hangoskönyvek pedig az Apple Könyvek appban találhatóak meg.

Ezzel egy sokkal letisztultabb, gyorsabb, átláthatóbb, és nem mellesleg fejledtebb rendszert kapunk. Raádásul csak azt az alkalmazást kell megnyitni, amit éppen használni szeretnénk, cserébe az sokkal inkább az adott tartalomhoz, valamint a felhasználói igényekhez szabott, mint az eddigi megoldás.

Sokan azonban egyetlen dologra használták eddig az iTunest, ez pedig az iPod, iPhone vagy iPad szinkronizálása, vagy annak kezelése volt. Ehhez a lehetőséghez nem kaptunk külön alkalmazást, ennek ellenére kellően átlátható maradt minden. Mindezt a Finderben kell elvégezni, ám maga a művelet ugyanolyan könnyű, gyors és egyértelmű, igazán a gombok sem nagyon változtak.

Amit a Finder segítségével szinkronizálhatsz:

  • Albumok, zenék, lejátszási listák, filmek, TV műsorok, podcastok, könyvek, hangoskönyvek
  • Fotók, videók
  • Kontaktok, naptárbejegyzések

Szinkronizálás a Finder használatával:

  1. Nyisd meg a Findert, majd csatlakoztasd az iPhonet, iPadet
  2. A bal oldali sávban válaszd ki az eszközt
  3. Kattints a jobb alsó sarokban lévő Szinkronizálás gombra

Ezen felül akár külön-külön is szinkronizálhatod a tartalmaid. Ehhez nem kell mást tenned, mint megnyitni az adott fület (pl. Zene vagy Podcastok), majd kipipálni az első sorban lévő üres boxot. Ezután az adott tartalomhoz megjelenő beállításokat kell elvégezned, majd a jobb alsó sarokban lévő Szinkronizálás gombra kattintani, és kész is.

A Finderben természetesen nem csak a szinkronizálást oldhatjuk meg. Itt készíthetünk a gépünkre vagy az iCloud fiókunkba biztonsági mentést, frissíthetjük az eszközünk operációs rendszerét, illetve itt tudunk végrehajtani akár egy visszaállítást is.

Te már a Catalinát nyúzod vagy még egy korábbi OS van a gépen?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó