IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

A Google bejelentette, hogy frissíti a Gmail iOS-es widgetjét egy új, valóban hasznos funkcióval, amely megmutatja a bejövő levelek tárgyát és feladóját. 

A vállalat szerint az új widget a következő hetekben érkezik, és a korábbi, nem túl jó fogadtatásban részesült változatot váltja fel. Ez egyben azt is jelenti, ahogy arra a 9to5Google rámutat, hogy a Gmail iOS widgetje ugyanolyan funkcionalitással fog rendelkezni, mint a jelenlegi androidos verzió.

Amikor a Gmail widget első verziója elindult, hamar rájöhettünk, hogy az nem különösebben hasznos. Valójában csak parancsikonokat biztosít az alkalmazás különböző képernyőihez, például a bejövő üzenetekhez és az e-mail-összeállítóhoz. Ami kritikus, hogy valójában nem mutat sok információt a kapott e-mailekről, bár azt megmondja, hogy hány olvasatlan levél van a bejövő üzenetek között.

A régi widget funkcióhiánya részben az Apple korlátozásainak köszönhető. Jelenleg nem lehet interaktivitást beépíteni a widgetbe, és a felhasználó bármilyen koppintását az alkalmazás elindításával kell megoldani. Ezek a szabályok nem változtak lényegesen az első widget bevezetése óta, de az új dizájn azt mutatja, hogy még mindig van hely a hasznos információk számára. Lehet, hogy például egy e-mailt nem tud archiválni a kezdőképernyőről, de legalább egy kis ízelítőt kaphat arról, hogy mi vár a postaládájában.

A Google más olyan közelgő fejlesztéseket is bejelentett az alkalmazásaihoz, amelyek hasznosak lehetnek a szolgáltatásait sokat használók számára. A Meet támogatást kap az iOS kép a képben funkciójához, így továbbra is láthatod munkatársaid vagy a prezentációt, miközben alkalmazást váltasz, hogy ellenőrizz egy fájlt vagy e-mailt. A Google azt is mondja, hogy bővíti a billentyűparancsokat, amelyek a Google Sheets-et külső billentyűzettel (beleértve az Apple Magic Keyboard tokját is) használók számára elérhetők.

Borítókép: Mashable

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó