IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Nem az Apple az egyetlen okostelefon-gyártó, mely 2022 második felében mutat be új modelleket. Íme, mit várhatunk a Google és a Samsung készülő készülékeitől.

Az év második fele az iPhone-szezon, a cupertinói techóriás valószínűleg szeptemberben debütál új modellekkel. A Samsung azonban hagyományosan már augusztusban tart eseményt, míg a Google októberben szereti bemutatni a nagyközönségnek legújabb Pixel zászlóshajóit.

Iparági megfigyelők arra számíthatunk, hogy a Google a Pixel termékcsaládjának immár 7. verzióját mutatja be. A Samsung az év elején debütált új zászlóshajókkal, de a pletykák szerint nyár végén új összehajtható okostelefonokat fog kiadni.

Google

A Google technikailag már bemutatta a Pixel 7 termékcsaládot még a Google I/O 2022 konferencián. Az azonban sokkal inkább csak egy teaser volt, mint tényleges termékbemutató. A vállalat kevés részletet osztott meg az új készülékekről, de mutatott néhány rendert, amelyek mindenesetre megerősítik a közelgő modellek néhány designparaméterét.

Forrás: Google

A Google Pixel 7 várhatóan nagyrészt egy második generációs Tensor chipet fog tartalmazni, amely a vállalat saját processzorának frissebb változata. A Pixel 7 esetében 6,3 hüvelykes kijelzőt, a magasabb kategóriájú Pixel 7 Pro esetében pedig 6,7 hüvelykes kijelzőt fognak használni. Ami a formavilágot illeti, a Google Pixel 7 továbbra is ugyanazt a designelvet fogja használni, mint elődei, de felfrissített hátsó kamerasávot és előlapi kivágást kaphat.

A Pixel 7 Pro három hátlapi kamerát, míg az alapmodell Pixel 7 két kamerát kap. Az előlapon például a Pixel 7 egy ovális alakú kameravágást kaphat, míg a Pixel 7 Pro frontján csak egy kerek lyuk díszeleghet. Ami a kisebb frissítéseket illeti, egyes pletykák szerint mindkét modell támogathatja a 4K videofelvételt az előlapi szelfikamerákon.

Forrás: Google

Vannak olyan hírek is, amelyek szerint a Google egy még magasabb kategóriás modellt is behozhat a kínálatába. Nem világos, hogy mi lesz a neve, vagy milyen funkciókat tartalmazhat, de ez lehet a válasz az Apple és a Samsung legmagasabb kategóriás zászlóshajóira.

Az sem világos, hogy a Pixel 7 mikor fog megjelenni, de a bemutató esemény valamikor októberben várható. A vállalat hagyományosan októberben tartja médiaeseményét, melyen a zászlóshajók bemutatására kerül sor, kivéve a Pixel 5 bejelentését, amire 2020 szeptemberében került sor.

Samsung

A Samsung általában korábban adja ki az év során az elsődleges iPhone-versenytársait, de lesz egy közelgő nyári eseménye, ahol új készülékeket fog bemutatni. A dél-koreai okostelefon-gyártó átállt arra, hogy az év második felében adja ki összehajtható készülékeit, egész pontosan augusztusban teszi ezt.

Forrás: OnLeaks

A Galaxy Fold 4 várhatóan a vállalat összecsukható zászlóshajóinak következő iterációja lesz, bár valószínűleg csak kiegészítő funkciókat vezet majd be. Az előző generációs Galaxy Z Fold készülékekhez képest az új modellek valószínűleg fényesebb és tartósabb kijelzővel, valamint megnövelt töltési sebességgel rendelkeznek majd.

A készülékről kiszivárgott renderek arra utalnak, hogy az nagyrészt megtartja ugyanazt a designt, mint elődei. Valószínű, hogy a készülékbe frissített belső részek kerülnek, többek között egy új Snapdragon 8 Gen 1 Plus és 12 GB RAM.

A jelenlegi pletykák szerint a Galaxy Fold 4 ára csökkenhet, de minimum megtarthatná a Samsung legutóbbi generációs összehajtható készülékének árszínvonalát. 

Forrás: OnLeaks

A Galaxy Z Flip 4 várhatóan szintén a vállalat meglévő kisebb összecsukható készülékének fokozatos frissítése lesz. Megőrzi ugyanazt a megszokott formai tényezőt, mint a Flip sorozat utolsó iterációja, de az új kijelzőtechnika kevésbé feltűnő hajtogatási ráncot eredményezhet. Az új Galaxy Flip egy újratervezett zsanérral is rendelkezhet, ami összességében vékonyabb váz kialakítását teszi lehetővé.

Egyes pletykák szerint a készülék egy frissített, legalább 3700 mAh kapacitású akkumulátort is kaphat, emellett Snapdragon 8 Gen 1 Plus chipsetet is tartalmazhat.

Mindent egybevetve a Galaxy Z Flip 4 várhatóan csak apróbb fejlesztéseket hoz a termékcsaládba. Nem ez lesz a vállalat kompakt összecsukható készülékének jelentős átalakítása.

A Samsung Galaxy Z Flip 4 és a Galaxy Z Fold 4 a vállalat közelgő Unpacked eseményén, augusztus 10-én jelenik meg. Az új összehajtható készülékek mellett valószínűleg a Samsung új kiegészítőket és okosórákat is bemutat az esemény keretein belül.

Apple

És akkor emlékeztetőül álljon itt, mit várunk a cupertinóiaktól. Mint arról már részletesen beszámoltunk, az iPhone 14 termékcsalád várhatóan négy új modellt tartalmaz majd: iPhone 14, 14 Max, 14 Pro és 14 Pro Max. Idén nem lesz iPhone 14 mini. Ehelyett az Apple két 6,1 hüvelykes és két 6,7 hüvelykes képernyővel rendelkező modellt tervez.

Forrás: 9to5Mac

Ami a designt illeti, a 14 és a 14 Max várhatóan hasonlóan fog kinézni, mint az iPhone 13, míg az Apple a 14 Pro készülékeknél nagyobb változásokat tervez.

Több jelentés szerint a 14 Pro és 14 Pro Max is új, a notchot felváltó ovális nyílásos kivágással fog rendelkezni. Ez azt jelenti, hogy a notch helyett, mely először az iPhone X készülékkel debütált 2017-ben, a 14 Pro és 14 Pro Max készülékeken egy ovális alakú kivágás és egy lyukas kivágás lehet.

Az iPhone 14 termékcsalád várhatóan a hátlapi és a szelfikamerák jelentős frissítéseit is tartalmazza majd. A 14 ugyanazt az A15-ös chipet használja majd, mint az iPhone 13, míg a 14 Pro az új A16-os chipet kaphatja meg. Ráadásul a 14 Pro modellek új, mindig bekapcsolt kijelzőt is tartalmazni fognak.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó