IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Egy felmérés szerint az Android-felhasználók 49%-a fontolgatja az iPhone-ra való átállást a biztonság és az adatvédelem vélt fölénye miatt. A fogyasztók arról számoltak be, hogy a Samsung Galaxy S22 Ultra helyett az iPhone 13 Pro Max-ot használva nagyobb biztonságban érzik magukat.

Beyond Identity felmérése, amely 1003 amerikait kérdezett meg a mobiltelefonos biztonsági szokásokról és érzésekről, azt mutatja, hogy az Apple-felhasználók 76%-a érzi magát nagyobb biztonságban az iOS használatával. Ezzel szemben az Android-felhasználók 74%-ának ugyanez a megítélése.

Az egyes okostelefon-típusok felhasználói szerint az iPhone 13 Pro Maxot használók feltűnően biztonságosabbnak érezték magukat, mint a Samsung Galaxy S22 Ultra használata közben. Sőt, az iPhone 13 felhasználók több mint kétszer nagyobb valószínűséggel mondták azt, hogy az övék a legbiztonságosabb okostelefon, amelyet valaha használtak.

Forrás: Beyond Identity

A tanulmány főbb megállapításai azt is megmutatják, hogy a felhőszolgáltatások hogyan hatnak az Apple és az Android felhasználókra:

  • Az iCloud Keychain felhasználók 20%-a érzi magát rendkívül biztonságosnak, míg a Google Password Manager felhasználóknak csak 13%-a érzi ugyanezt.
  • Az Apple felhasználók 27%-a érzi magát rendkívül biztonságban az iCloud használatával, míg a Google Drive felhasználók 22%-a érzi ugyanezt.

Mivel az újonnan kiadott operációs rendszerek jobb biztonsági funkciókkal rendelkeznek, a felmérés szerint az Android-felhasználók 33%-a fontolgatja, hogy a jövő hónapban megjelenő iOS 16 miatt iPhone-ra vált. Az egyik legfontosabb biztonsági funkció, amely ebbe az operációs rendszerbe érkezik, a Lockdown Mode, amely segít a felhasználóknak megvédeni magukat a célzott kibertámadásoktól azáltal, hogy számos eszközfunkciót letilt.

A tanulmányból kiderül, hogy az iPhone-felhasználók is proaktívabbak a digitális biztonságukkal kapcsolatban, mivel nagyobb valószínűséggel választanak hatjegyű PIN-kódot a négyjegyű helyett a telefonjuk feloldásához.

Az iPhone-felhasználók emellett szívesebben figyelik a helymeghatározásukat és használják az arcfelismerést – amit egyetlen androidos telefon sem kínál olyan technológiával, mint az Apple.

Végül, de nem utolsósorban a válaszadókat arra kérték, hogy osszák meg az iPhone-ukkal és az androidos telefonjukkal kapcsolatos, a biztonság megsértésével kapcsolatos tapasztalataikat.

Mindkét csoport legalább 40%-a tapasztalt már malware-támadást vagy kibercsalást. Az Apple azonban ismét előnyben volt. A felhasználók közül többen számoltak be arról, hogy soha nem tapasztaltak semmilyen biztonsági incidenst. Ha pedig mégis megtörtént a biztonság megsértése, akkor az iPhone-t használók 20 százalékponttal nagyobb valószínűséggel állították vissza teljes mértékben az elvesztett adatokat, mint az Android-felhasználók. Az Apple-felhasználók azonban talán egy kicsit túlságosan is biztonságban érezték magukat, mivel nagyobb valószínűséggel számoltak be arról, hogy rendszeresen elveszítik telefonjukat.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó