IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Egy felmérés szerint az Android-felhasználók 49%-a fontolgatja az iPhone-ra való átállást a biztonság és az adatvédelem vélt fölénye miatt. A fogyasztók arról számoltak be, hogy a Samsung Galaxy S22 Ultra helyett az iPhone 13 Pro Max-ot használva nagyobb biztonságban érzik magukat.

Beyond Identity felmérése, amely 1003 amerikait kérdezett meg a mobiltelefonos biztonsági szokásokról és érzésekről, azt mutatja, hogy az Apple-felhasználók 76%-a érzi magát nagyobb biztonságban az iOS használatával. Ezzel szemben az Android-felhasználók 74%-ának ugyanez a megítélése.

Az egyes okostelefon-típusok felhasználói szerint az iPhone 13 Pro Maxot használók feltűnően biztonságosabbnak érezték magukat, mint a Samsung Galaxy S22 Ultra használata közben. Sőt, az iPhone 13 felhasználók több mint kétszer nagyobb valószínűséggel mondták azt, hogy az övék a legbiztonságosabb okostelefon, amelyet valaha használtak.

Forrás: Beyond Identity

A tanulmány főbb megállapításai azt is megmutatják, hogy a felhőszolgáltatások hogyan hatnak az Apple és az Android felhasználókra:

  • Az iCloud Keychain felhasználók 20%-a érzi magát rendkívül biztonságosnak, míg a Google Password Manager felhasználóknak csak 13%-a érzi ugyanezt.
  • Az Apple felhasználók 27%-a érzi magát rendkívül biztonságban az iCloud használatával, míg a Google Drive felhasználók 22%-a érzi ugyanezt.

Mivel az újonnan kiadott operációs rendszerek jobb biztonsági funkciókkal rendelkeznek, a felmérés szerint az Android-felhasználók 33%-a fontolgatja, hogy a jövő hónapban megjelenő iOS 16 miatt iPhone-ra vált. Az egyik legfontosabb biztonsági funkció, amely ebbe az operációs rendszerbe érkezik, a Lockdown Mode, amely segít a felhasználóknak megvédeni magukat a célzott kibertámadásoktól azáltal, hogy számos eszközfunkciót letilt.

A tanulmányból kiderül, hogy az iPhone-felhasználók is proaktívabbak a digitális biztonságukkal kapcsolatban, mivel nagyobb valószínűséggel választanak hatjegyű PIN-kódot a négyjegyű helyett a telefonjuk feloldásához.

Az iPhone-felhasználók emellett szívesebben figyelik a helymeghatározásukat és használják az arcfelismerést – amit egyetlen androidos telefon sem kínál olyan technológiával, mint az Apple.

Végül, de nem utolsósorban a válaszadókat arra kérték, hogy osszák meg az iPhone-ukkal és az androidos telefonjukkal kapcsolatos, a biztonság megsértésével kapcsolatos tapasztalataikat.

Mindkét csoport legalább 40%-a tapasztalt már malware-támadást vagy kibercsalást. Az Apple azonban ismét előnyben volt. A felhasználók közül többen számoltak be arról, hogy soha nem tapasztaltak semmilyen biztonsági incidenst. Ha pedig mégis megtörtént a biztonság megsértése, akkor az iPhone-t használók 20 százalékponttal nagyobb valószínűséggel állították vissza teljes mértékben az elvesztett adatokat, mint az Android-felhasználók. Az Apple-felhasználók azonban talán egy kicsit túlságosan is biztonságban érezték magukat, mivel nagyobb valószínűséggel számoltak be arról, hogy rendszeresen elveszítik telefonjukat.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó