IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Az összehajtható telefonok már egy ideje léteznek, és bár még mindig ritkaságnak számítanak a piacon. A Samsung azt állítja, hogy 2021-ben már közel 10 millió összehajtható készüléket értékesítettek, és a piac évről évre növekszik. Eközben az Apple még a kanyarban sincs az összehajtható telefonjával.

Ahogy arról a The Verge beszámolt, a Samsung mobilrészlegének elnöke, TM Roh egy levelet tett közzé az összehajtható telefonok „mainstream pillanatáról”. Ebben a levélben Roh azt írja, hogy 2021-ben közel 10 millió összehajtható okostelefont szállítottak világszerte. Ez azt jelenti, hogy az összehajtható iparág 300%-kal nőtt 2020-hoz képest.

Forrás: Samsung

A Samsung vezetője szerint a vállalat úgy véli, hogy az összehajtható készülékek évről évre fontosabb szerepet fognak játszani a teljes okostelefon-piacon.

Tavaly közel 10 millió összehajtható okostelefont szállítottak le világszerte. Ez több mint 300%-os iparági növekedés 2020-hoz képest, és azt jósolom, hogy ez a gyors ütemű növekedés folytatódni fog. Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor ezek az összehajtható készülékek széles körben elterjednek, és egyre nagyobb teret hódítanak a teljes okostelefon-piacon.
TM Roh, Samsung mobilrészlegének elnöke

A The Verge megjegyzi, hogy ezek a számok kicsit eltérnek az olyan iparági elemzők, mint az IDC és a Ross Young által közölt legfrissebb adatoktól, mivel mindkettő azt állítja, hogy a tavaly leszállított összecsukható készülékek száma 7,1 és 7,9 millió darab között van. Természetesen az okostelefon-piac ennél jóval nagyobb – csak a Samsung 272 millió okostelefont szállított le tavaly.

Mégis, kétségtelen, hogy egyre többen érdeklődnek az összehajtható telefonok iránt, és a Samsung élen jár ebben a versenyben. Az összehajtható készülékek piacának 70%-át a Samsung Galaxy Fold és a Galaxy Flip képviseli.

Bár több vállalat is kísérletezik összehajtható telefonokkal, az Apple-t nem nagyon érdekli ez a piac – legalábbis rövid távon nem. A pletykák szerint a cupertinói vállalat belsőleg fejleszt összehajtható iPhone-ok és iPadek prototípusait, de ezek a készülékek még messze vannak attól, hogy napvilágot lássanak.

Az év elején Ming-Chi Kuo és Ross Young elemzők arról számoltak be, hogy az Apple első összehajtható terméke legkorábban 2025-ben várható. Az ezekkel a készülékekkel kapcsolatos részletek egyelőre nem világosak.

Ez nem meglepő, hiszen az Apple az elmúlt években konzervatívabb megközelítést követett. A vállalat által évente szállított nagyszámú készülék miatt az Apple valószínűleg több ellátási problémával is szembesülne egy összehajtható telefon bevezetésével ezen a ponton, mivel ez a technológia még mindig korlátozott és drágább.

Sőt, egyesek szerint az összehajtható telefonok még nem állnak készen a normál felhasználók számára, mivel még mindig vannak kikísérletezetlen problémák, mint például a kijelzőn látható gyűrődés, nem beszélve a törékenyebb anyagról.

Időközben a Samsung hamarosan bejelenti összecsukható telefonjainak következő generációját, és a pletykák szerint ezek nagyobb akkumulátorral és kevésbé látható gyűrődéssel rendelkeznek majd egy új zsanérrendszernek köszönhetően.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó