IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Bár sok pletyka szerint az Apple valamikor idén ősszel kiadja a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro frissített változatát, egy pár új jelentés szerint mégsem ez szerepelhet a vállalat repertoárjában. Egy új beszállítói láncból kiszivárgott pletyka a Bloomberg jelentése mellett arra utal, hogy az Apple idén nem tervez további Mac frissítéseket kiadni.

Power On hírlevelének legújabb epizódjában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa azt írja, hogy most már úgy véli, hogy az Apple 2023 első naptári negyedévében fogja kiadni a következő körös Mac frissítéseit. A pletykák szerint a készülő frissítések között szerepelnek a MacBook Pro új 14 és 16 hüvelykes modelljei, valamint egy új Mac mini, amelynek belsejében M2 chip található.

Forrás: 9to5Mac
Úgy tudom, hogy az Apple célja a frissített modellek – köztük a 14 hüvelykes és 16 hüvelykes MacBook Pros M2-alapú változatainak – bevezetése 2023 naptári év első negyedévében, és a bevezetéseket a közelgő macOS Ventura 13.3-hoz és az iOS 16.3-hoz kötötték. Ezek a szoftverfrissítések várhatóan február eleje és március eleje között debütálnak.

Az Apple az elmúlt években ritkán dobott piacra új termékeket januárban vagy februárban, így arra számítanék, hogy az új Maceket március első felében jelentik be. Ez egybevág a megfelelő szoftverek tervezett bemutatási dátumaival, de az Apple közelmúltbeli történelmének fényében is van értelme, amikor ebben a hónapban mutatott be új Maceket, beleértve az idei Mac Studiót is.

Eközben a korábban megbízható forrásból származó yeux1122 ellátási láncról szóló jelentése szerint a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro frissítések 2023-ra csúsznak.

Az Apple új M2 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modelljeinek megjelenését elhalasztották.

Az egyik példa, hogy a kapcsolódó alkatrészek és az ellátási lánc ütemtervei a jövő év elejére alapozva kezdenek mozogni. Ezért a november végi megjelenés helyett várhatóan jövő év március környékén kerülnek piacra.

Az új MacBook Pro frissítések várhatóan nagyon hasonlóak lesznek a meglévő modellekhez, de erősebb M2 Pro és M2 Max lapkák kerülnek belsejükbe. Az Apple emellett folytatja az első Apple Siliconnal ellátott Mac Pro tesztelését is, amely valamikor jövőre várható.

Forrás: Apple

Végül a 9to5Mac arról számolt be, hogy az új M2 Mac mini belsőleg a J473 kódnevet kapta. Egy olyan Mac mini is fejlesztés alatt áll, amelyben az M2 Pro chip van, J474 kódnéven, nyolc nagyteljesítményű- és négy nagyhatékonyságú maggal. Ezek a Mac mini modellek lennének a legolcsóbb Mac első frissítései az M1 Mac mini 2020 novemberi megjelenése óta. 

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó

Elérhető az iPadOS 16

Anikó