IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung jövőképétől az állunk is leesik

A Samsung legújabb reklámja az OLED kijelzők jövőjét mutatja be. Legalábbis nagyon reméljük, mert ha ezek megvalósulnak, beneveznénk rájuk!

Ha arra kéne tippelnem utánaolvasás, hogy melyik szektorban van a leginkább domináns szerepe a világpiacon a Samsungnak, a kijelző lenne az első, ami eszembe ugrik (ez persze nem teljesen igaz). Lehet hogy versenyzik egymással az iPhone és az Android, de valójában Cupertinóban is akkor lépnek új szintet a telefonok kijelzői, amikor Dél-Korea újat tud nyújtani nekik.

Az OLED kijelzők már itt vannak velünk évek óta, és a hajtogatható telefonok is úgy tűnik, kezdik megvetni a lábukat. Nagyon drágák, kevésbé praktikusak, és megoszlanak a vélemények arról, hogy kellenek-e egyáltalán, de mégis több gyártó próbálkozik velük. Nos, a Samsung természetesen azon az állásponton van, hogy ez a jövő, és most el is készítettek egy videót, amiben a hajtogatható kijelzők vízióját mutatják be:

Van itt bőven feldolgozni való. A legnagyobb dobás egyértelműen a 17 hüvelykes laptop, aminek teljes egészében érintőképernyő az alsó része is, így pedig elfektetve egy hatalmas kihajtható monitort kaphatunk. Kétségtelenül nagy élmény lenne így nézni a Netflixet, de van egy oylan tippem, hogy a vásárlók 99%-a pár héten belül venne mellé billentyűzetet, mert nem akarná egész nap az érintőfelületet nyomogatni.

Nagyon kipróbálnám, de otthonra valószínűleg nem kéne

Aztán persze ott van a telefon, aminél jön az újabb csavar: nem csupán félbehajtható, de S alakban három részbe csuklik össze az alapvetően egy hosszú kijelző. Miután rájöttünk, hogy a kifelé hajló kijelző valószínűleg zsákutca, előhozzák megint. Sérülékeny, oldalt vasalt tech ez így. És akkor jön az ennél is komolyabb kérdés: ez így ízléses? Ez kellene a nőknek?

Pénztárca? Púderdoboz? Telefon!

Az önmagában álló kijelző, ami teszőleges monitorja lehet az eszközöknek, szerintem csúcs. Örülnék, ha ez váltaná ki a monitorokat, és szabadon pakolgatnánk a lakásban, ahogy épp szükség van rájuk. Azért ez a videóban látható swipe erősen olyan, amit az Apple oköszisztémában látok a legkönnyebben megvalósíthatónak.

Buta tablet? Okosmonitor? Nevezzük hordozható kijelzőnek!

Összességében lenyűgöző videó, ami számomra ismét bizonyítja, hogy vannak még álleejtős projektek a mérnökök tarsolyában. Hogy ebből mennyi valósul meg végül, és mikor, az csak a jövőben derül ki.

Neked a videóban bemutatott melyik termék jön be a legjobban?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó