IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple One – Egy szolgáltatás mind felett

Komplett szolgáltatási csomagot készíthet az Apple új és régi felhasználóik számára. Az Apple One névre hallgató pakett állítólag az iPhone 12-es szériájával egyidőben indulhat.

Az már nem újkeletű pletyka, hogy az Apple valamilyen szolgáltatási csomagot szeretne indítani, amivel gyakorlatilag egy előfizetés alá hozhatnák az összes havonta fizetős szolgáltatásul elérhetőségét. Úgy tűnik, most meg lehet a lehetőség.

Forrás: MacRumors

A Bloomberg legfrissebb információi szerint az Apple One névre keresztelt opció nem előbb indulna, mint idén október, ami gyanúsan egybe esik a legújabb iPhone széria rajtjával is. A cél pedig továbbra is a szerteágazó Apple szolgáltatások megismertetése és megszerettetése lenne a felhasználókkal, mindezt úgy, hogy egy fair deal részeként elérhető áron kínálnák azokat csomagban.

Az eddigi hírek szerint különböző előfizetési szintekkel dolgozhatnak majd. Mind néhány szolgáltatás különböző kombinációit tartalmazhatja és értelem szerűen sávosan lenne egyre drágább. Az első szintre kerülhet talán az Apple Music és Apple TV kombinációja, az Apple Arcade viszont már egy magasabb előfizetési kategória lehet, csak úgy, mint az Apple News és az extra iCloud tárhely is.

Természetesen az árak kialakítása során ügyelniük kell arra, hogy a felhasználók jobban jöjjenek ki, mintha egyenként fizetnének elő az egyes szolgáltatásokra. Valószínűleg megy is az oda-vissza matek Cupertinóban. Valahogy az lenne a reális, ha kb. 5 dollárt meg tudnának spórolni a felhasználók(nak), persze úgy, hogy például a Családi megosztási opciót nem veszik ki a keretből.

Forrás: Apple

Más hírek szerint nem csak média vonalon erősít a vállalat előfizetési csomagokkal, jöhet a virtuális fitneszórák is, de erről majd később. Ami viszont egyértelműen nem lesz a deal része, az AppleCare, hardveres vonalon még mindig extra pénzt kell csengetni a biztonságért.

Az egészre pedig csak ráerősít az iOS 13.5.5 kódjában található részlet, ami tartalmazza a „bundle offer” és „bundle subscription” kifejezéseket.

Te hány szolgáltatásért fizetsz pluszba? Vevő lennél egy ilyen csomagra?

Forrás: AppleInsider

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó