IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Irányított hozzáférés használata iOS eszközökön

Az Irányított hozzáférés funkció talán leginkább üzleti felhasználás esetén jöhet jól, de természetesen akadnak helyzetek, amikor privát felhasználásban is szükség lehet egy-egy specifikus alkalmazás lefixálására, megelőzendő, hogy bárki elkalandozzon az eszköz tartalmát illetően.

A Kisegítő lehetőségek közt megtalálható Irányított hozzáférés opció lehetővé teszi, hogy az eszköz használatát egy kiválasztott alkalmazásra limitáld. Ez által a felhasználók számára lehetetlenné válik az alkalmazások közti váltás vagy a Kezőképernyőre való visszaugrás is.

Irányított hozzáférés engedélyezése iPhone-on és iPaden

  • A Beállítások közt válaszd a Kisegítő lehetőségek menüpontot
  • Görgess egészen a menü aljáig
  • Válaszd az Irányított hozzáférés lehetőséget
  • Húzd el a csúszkát
  • Válaszd ki a számodra megfelelő beállításokat

Face ID és Touch ID használata Irányított hozzáféréssel

Ha Face ID-t vagy Touch ID-t használsz az iPhone-od feloldásához, akkor ezt természetesen használhatod egy-egy Irányított hozzáféréses alkalom megszüntetéséhez is.

A Jelkódbeállítások résznél a “Jelkód az Irányított hozzáféréshez” kék menüpontra nyomva megadhatsz egy az alap jelkódodtól független, hatjegyű számsorozatot, ezzel aktiválva a lehetőséget. Míg a Touch ID / Face ID (készüléktől függően) csúszka elhúzásával engedélyezheted azok használatát.

Irányított hozzáférés használata

  • Indítsd el az alkalmazást, amihez szeretnél hozzáférést adni
  • Klikkelj háromszor az Oldalsó gombbal (ehhez a Kisegítő lehet. bill.parancsa csúszkának aktívnak kell lennie)
  • A képernyő kicsinyített másán bejelölheted, hogy melyik területek legyenek inaktívak (ezeket szürke részek fogják lefedni)
  • Nyomj a jobb felső sarokban az Indításra

Irányított hozzáférés kikapcsolása

Kikapcsoláshoz ugynazt a tripla klikket kell használnod, mint a bekapcsoláshoz. Az eszköz kérni fogja az általad megadott jelkódot. Csak ennek birtokában tudod módosítani az Irányított hozzáférés beállításait vagy kikapcsolni a bal felső sarokban a vége gombra nyomva.

Kapcsolódó cikkeink

Fizetős szolgáltatás érkezik a Twitterre és jöhetnek a Mini-LED-es MacBook Prók

Anikó

Az idei Maces felhozatalban visszaköszönhet a klasszikus iMac G3 és G4 is

Anikó

Míg a Google Pixel ingyen is életet ment, az Apple Music örökké fizetős marad

Anikó